Čínská rally kvůli poničeným tratím zrušena

iM2, 16. srpna 2016, 21:11 Google+

Příští měsíc se měla jet Rally China, která se tak po mnoha letech měla vrátit do kalendáře World Rally Championship. Nicméně oblast, kde se mělo jet, před nedávnem zasáhly natolik silné deště, že došlo k poničení tratí. Z tohoto důvodu musela být soutěž odřeknuta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
WRC se v Číně letos nedočkají

WRC se v Číně letos nedočkají | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

FIA a WRC Promoter společně oznámili dnes odpoledne, že musí zrušit plánovanou soutěž v Číně. Včera medii proběhla zpráva, že zástupci FIA a WRC Promotera navštívili minulý týden Peking s jasným cílem - zachránit soutěž před zrušením. V Číně se už WRC v minulosti jednou jelo a sice v roce 1999. Bohužel ale minulý měsíc v oblasti, kde se soutěž měla jet, byly tak silné deště, které poškodily tratě, že nebylo možné silnice před startem soutěže opravit. 

Organizátorům tak nezbylo nic jiného než soutěž zrušit. V prohlášení stojí: "FIA a WRC Promoter obdržely formální žádost o zrušení Rally China, 10. podniku sezony FIA World Rally Championship 2016, která se měla jet příští měsíc. Federace automobilového a motocyklového sportu Číny a organizátor soutěže, Le Sports, uvedly jako důvod prudké deště a záplavy minulý měsíc v regionu okolo Huairou poblíž Pekingu, kde se měla soutěž jet."

"I přes návštěvu reprezentantů FIA a WRC Promotera v Číně v poslední minutě a nejlepší snaze všech zúčastněných, bylo řečeno, že je nemožné ovlivnit nezbytné opravy před startem soutěže. Podle Federace automobilového a motocyklového sportu Číny a Le Sports nepříznivé počasí způsobilo, že části trati, které se měly jet jako měřené zkoušky, vyžadují vážnější opravy, což regionální správa silnic potvrdila, že nemůže stihnout před startem rally."

"Jedny z nejhorších záplav v Číně za posledních několik let donutily desítky tisíc lidí se evakuovat ze svých domovů na severu země a přinutily autority k zavedení mimořádných opatření v regionu, která přetrvávají. Soutěž v letošním World Rally Championship nebude nahrazena, ten se tak teď sestává ze 13 soutěží." Ironií osudu je, že soutěž kolem Huairou je první soutěží od China Rally v roce 2000, která musela být zrušena z finančních důvodů.

 

Vytisknout

Diskuze: Čínská rally kvůli poničeným tratím zrušena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Posádka Rallyzone míří pokořit Barumku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud