Frustrovaný Elfyn Evans – Co bude v příštím roce?

iM2, 4. října 2016, 12:46 Google+

Elfyn Evans sice dominoval soutěži na Korsice, kde porazil asfaltového specialistu Škody Motorsport, Jana Kopeckého, a ve WRC2 si stále udržuje vedení (i když ostatní jezdci mají méně započítaných soutěží). I tak ale Welšan stále netuší, jestli se příští rok dostane do WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Elfyn Evans vloni Malcolma Wilsona nepřesvědčil, co letos?

Elfyn Evans vloni Malcolma Wilsona nepřesvědčil, co letos? | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Evans na konci sezony 2015 musel udělat v hlavním týmu M-Sportu místo a zatím stále netuší, jestli letos udělal dost pro to, aby se vrátil zpět do WRC. Jezdec přiznává, že jde o frustrující situaci: „Udělali jsme, o co jsme letos byli požádáni.“ Elfyn Evans letos navíc vyhrál s Fordem Fiesta R5 také britský šampionát.

„Měli jsme omezené možnosti startů na světové úrovni s minimem testů. Zvládli jsme maximum, co jsme mohli. Vím, že jsem rychlejší, než pár kluků – dokonce více než pár jezdců, kteří jsou aktuálně ve WRC. Ale musím čekat,“ řekl jezdec pro server ‚wrc.com‘. Vloni na konci první etapy jezdec vedl Tour de Corse, letos si není jistý, jestli roční program s vozem R5 zvýšil jeho šance na místo ve WRC v roce 2017.

img-responsive

Musíme si férově přiznat, že na některých soutěžích se Evansovi vloni moc nedařil, ale třeba na Korsice vyloženě zazářil | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

„OK, každý rok se něco naučíte. Ale nakonec si nemyslím, že letošní rok byl pozitivním krokem v mé kariéře. Jsem samozřejmě stále hladový jako předtím. Pořád se učím nové věci, ale preferoval bych, abych byl v těchto dnech ve voze WRC, to je jasné.

Jsou zde jisté možnost s výhledem na příští rok, ale v této situaci jsem již byl víckrát. A vím, jak rychle se věci mění. Nepovažuji nic za dané, dokud není na stole nabídka, která je podepsaná a zapečetěná,“ dodal Evans. Tomu zatím zbývá docela dost možností – místo zřejmě má ještě Toyota, Hyundai, Ford/M-Sport nebo i Citroën.

Vytisknout

Diskuze: Frustrovaný Elfyn Evans – Co bude v příštím roce?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Robert Kubica se po delší době objevil na soutěži WRC

Kubica byl na Korsice: Rally mi chybí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud