Neuville zůstává u Hyundai, podepsal na dva roky

iM2, 5. října 2016, 19:55 Google+

Sestava továrního týmu Hyundai pro rok 2017 zůstane bez nějaký změn, když největší hvězda týmu, Belgičan Thierry Neuville prodloužil u korejsko-německého týmu svůj kontrakt.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thierry Neuville oznámil, že zůstává u Hyundai

Thierry Neuville oznámil, že zůstává u Hyundai | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Britský Autosport už v pondělí přišel se spekulací, že Belgičan se s Hyundai dohodl i na čtvrté sezoně v tomto týmu (více o různých možnostech, které Thierry měl čtěte zde anebo zde). Dnes přišlo oficiální potvrzení této novinky a to jen pár hodin poté, co Citroën oznámil, že jejich barvy bude v následujících dvou letech hájit kromě Krise Meekea dvojice Craig Breen a Stéphane Lefebvre. 

Neuville přitom kromě Hyundai jednal ještě s Toyotou a Citroënem, dnes byla ale oznámena nová dvouletá smlouva s Hyundai. Doplní tak již dříve oznámené Daniho Sorda a Haydena Paddona. "Jsem nadšen z toho, že mohu prodloužit svůj kontrakt s Hyundai Motorsport o dva roky. Ačkoliv jsem měl jiné alternativní možnosti, tak jako nejlogičtější volba se jevilo pokračování v těchto skvělých momentech, které s týmem zažíváme," říká Thierry Neuville

"Sezona 2017 bude s revidovanými pravidly novou érou. Od debutu týmu ve WRC jsme spolu zažili velmi speciální momenty. Naše první vítězství v Německu [2014] bylo jedním z nejlepších momentů mé kariéry. Příští rok budeme mít nové auto a dokonce ještě více ambiciózní cíle. Jsem nadšen z toho, co tato nová kapitola přinese."

img-responsive

Vzpomínáte ještě? Hyundai i20 WRC s Thierrym Neuvillem při premiéře týmu na Rally Monte Carlo 2014 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Až doposud se Thierry neúčastnil vývojových prací na novém autě, protože situace kolem jeho smlouvy byla nejasná. Má se ale za to, že teď za volant nového speciálu usedne co možná nejdříve. Šéf týmu Hyundai Motorsport, Michel Nandan, říká: "Thierry byl skvělým aktivem našeho týmu, jsme tedy rádi, že můžeme oznámit dvouleté prodloužení [smlouvy]. Ohledně budoucnosti Thierryho se toho hodně namluvilo, což je samozřejmě součásti hry v motorsportu. Ale fakt, že společně budeme pokračovat, ukazuje sílu naše vztahu."

"Máme spoustu skvělých vzpomínek stejně tak jako několik obtížných momentů, ale celkově jsme společně na pozitivně vzrůstající křivce. Teď jsme s Thierrym, Haydenem a Danim finalizovali naši jezdeckou sestavu, doufáme v konkurenceschopný konec sezony 2016, stejně tak se soustředíme na vývoj našeho vyzyvatele pro rok 2017," zakončil šéf týmu.

Hyundai má tak pojištěné tři velmi slušné jezdce. Což se díky nedávnému rozhodnutí Světové rady motorsportu může týmu vyplatit - od následující sezony totiž tovární týmy mohou nasadit tři vozy s tím, že bodovat pro tým budou jen nejlepší dva z trojice jezdců. 

Sestavy jednotlivých továrních týmů na rok 2017:
Volkswagen: Sébastien Ogier, Andreas Mikkelsen a Jari-Matti Latvala
Hyundai: Thierry Neuville, Hayden Paddon a Dani Sordo
Citroën: Kris Meeke, Craig Breen a Stéphane Lefebvre
M-Sport: Eric Camilli, ???, (??? - Wilson v jednom z rozhovorů řekl, že pokud bude muset nasadit třetí auto, tak jedině platícího jezdce)
Toyota: zřejmě Juho Hanninen a Esapekka Lappi

Vytisknout

Diskuze: Neuville zůstává u Hyundai, podepsal na dva roky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

37. SVK Rally Příbram (CZE)

Rally Příbram tajenku pohárového vítěze XTG Opel ADAM Cupu nerozluštila

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud