Čína se do WRC v roce 2017 zřejmě nevrátí

iM2, 25. října 2016, 19:57 Google+

Aspirace Číny na svůj závod ve World Rally Championship se posunula minimálně o rok. Aktuálně to vypadá tak, že Čínu ve WRC minimálně do sezony 2018 neuvidíme.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Dočkáme se soutěže WRC v Číně ať už na šotolině nebo na asfaltu? Vůle by byla...

Dočkáme se soutěže WRC v Číně ať už na šotolině nebo na asfaltu? Vůle by byla... | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Letošní podnik v Číně, který se měl jet v září, byl na poslední chvíli zrušen. V oficiálním stanovisku stálo, že příčinou byly zničené cesty po velkých záplávách v oblasti soutěže. Ale někteří vznášeli obavy, jestli je lokace kolem města Huairou vhodnou volbou pro uspořádání soutěže. Jeden zdroj z Číny, který si trasu soutěže v týdnu před plánovaným datem konání podniku projel, nalil poměrně chladnou vodu na oficiální řeči ohledně poničených cest. 

"Na celé cestě byly, řekl bych, dvě místa, která mohla činit problém a jedno z nich mohlo být jednoduše opraveno. Tato rally se mohla jet na těch cestách, jak byly - to je bez debaty. Největší otázkou, kterou si tu musíme klást, je, jestli tento region opravdu chce a je schopen hostit a zvládnout soutěž MS. Samozřejmě, jiné regiony Číny jsou," říká čínský zdroj britskému Autosportu.

CEO Citroënu, Linda Jackson, však v minulosti jasně řekla, že důvodem plnohodnotného znovuzapojení se Citroënu do WRC je dlouhodobá přítomnost soutěže z Číny. To šéf týmu, Yves Matton, řekl, že touha závodit v Číně u Citroënu zůstává, ale důraz je z pohledu značky kladen na dlouhodobou stabilitu soutěže. 

"Zorganizovat soutěž v Číně se zdá být velmi náročné. Zajímá nás, aby byla soutěž v Číně, ale to, co nás zajímá, je soutěž, která bude schopna zůstat v šampionátu, ne soutěž, která přijde na jeden rok. Za mě, nepotřebujeme, aby to bylo ve spěchu. Je to otázka mít jednu dobou na dlouhou dobu," řekl šéf Citroën Sportu.

Vytisknout

Diskuze: Čína se do WRC v roce 2017 zřejmě nevrátí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mogul Driving Cup

Pátý ročník MOGUL Driving Cupu v Sosnové úspěšně odstartoval

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud