Floeneho, navigátora Ostberga, uštkl had, jaký je jeho stav?

iM2, 29. října 2016, 23:42 Google+

Ola Floene, navigátor Madse Ostberga, musel po druhé etapě vyhledat lékařskou péči. Nora postihl poměrně kuriózní problém, když jej na jednom z přejezdů zřejmě uštkl had.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádka Ostberg - Floene na trati

Posádka Ostberg - Floene na trati | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

47 letý navigátor pomáhal svému kolegovi, Madsi Ostbergovi, v práci na Fordu Fiesta RS WRC před páteční RZ Dyfnant, když ho, dle jeho slov, do ruky uštkl had. "V rychlosti jsme pracovali na autě a potřebovali jsme najít nějaký kámen, abychom autu zabránili, aby nám ujelo.

Zahled jsem jeden kámen, chytl ho a snažil se ho donést k autu. Nic jsem necítil. Po rychlostním testu jsem Madsovi řekl, že se necítím dobře. Do palce jsem dostal křeč a byl to zvláštní pocit. Bylo to horší a horší, když jsme dojeli na Chester [místo konání pátečního večerního testu], tak jsem se necítil vůbec dobře a moje ruka byla tak velká," popisuje Ola Floene. 

Ola věřil, že se věci přes noc vyřeší a dnes už se bude cítit dobře. Na první dopolední zkoušce ale zjistil, že opak je pravdou: "Dnes byl [Ola] divný hned od rána. Nechoval se normálně. Na zkouškách docela bojoval, neměl vůbec dobrý rytmus. Rozpis četl, což není normální" říká Mads Ostberg.

img-responsive

Ostberg s Floenem spolu jezdí první sezonu | foto: HaJ, RallyZone.cz

"Mluvili jsme o tom a na další zkoušce se to pokusil zlepšit. Ale bylo to horší a horší. Na konci jsem se ho zeptal, jak se cítil a on přiznal, že ne moc dobře. Potom jsem se podíval na jeho ruku a viděl kousnutí," pokračuje jezdec. Floene vyhledal doktora v dopoledním přeskupení v Corrisu. 

Ten mu dal tablety proti uštknutí. Ty zabraly a posádka mohla zdárně dokončit odpolední sekci. I když nikdo není schopen potvrdit uštknutí hadem, Ostberg o tom nepochybuje: "Z mé zkušenosti pokud jste uštknutí hadem, tak to vypadá přesně takto. V Norsku máme hada, který je jedovatý ale ne nebezpečný pro člověka. Možná po jeho uštknutí dostanete horečku a není Vám dobře. Tohle byly velmi podobné příznaky, je to bizardní."

Vytisknout

Diskuze: Floeneho, navigátora Ostberga, uštkl had, jaký je jeho stav?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Toyota Yaris WRC

Toyota: Pomůže nám neomezené testování, ale nemáme zkušenosti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud