Latvala prorokuje pódia pro Toyotu. Kde je potřeba Yaris nejvíce zlepšit?

iM2, 19. prosince 2016, 21:51 Google+

Podle Jariho-Mattiho Latvaly je možné s Toyotou Yaris WRC bojovat už během první sezony o podiová umístění, tento moment byl měl přijít od Rally Argentina dále.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala už vyhlíží podia pro Toyotu

Latvala už vyhlíží podia pro Toyotu | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Latvala bude tvořit tým s dalšími krajany - Juhou Hänninenem a Esapekkou Lappim. Toyota se do MS vrací poprvé od roku 1999. Jenže Jari-Matti Latvala nezažil zrovna povedenou sezony během svého posledního roku u Volkswagenu, když v roce 2016 obsadil pouze 3krát podiové umístění a celkově obsadil až 6. pozici.

31 letý jezdec však připustil, že jeho slabé výkony pramenily ze ztráty motivace po nepovedeném startu sezony: "Přicházím sem [do Toyoty] po ne příliš povedeném roce. Už po pár soutěžích jsem si uvědomil, že nemám šanci vyhrát titul. Můj cíl je jasný: Vyhrát titul. Když víte, že se vám to nemůže podařit, tak ztrácíte motivaci a začnete dělat chyby, nedosahujete na nejlepší cestu. V době, kdy jsme dojeli na Rally Germany, jsem kompletně ztratil moji motivaci."

"Tato možnost s Toyotou ukončila velmi náročný moment. Teď jsem zde, velmi šťastný a motivovaný. Cílem je vrátit se do formy, kterou jsem ukazoval v roce 2015. V šampionátu jsem byl třikrát druhý a dvakrát třetí. Teď je čas zacílit na titul a myslím, že jsem na správném místě, abych toho byl schopen. Samozřejmě, že jsem si vědom, že první část roku 2017 budeme muset využít ke zlepšování auta, ale vím, že Toyota je tomuto projektu kompletně oddaná a chce vyhrát světový titul."

img-responsive

Rally Monte Carlo je nevyzpytatelná - jak uspěje Toyota Yaris WRC s Latvalou za volantem při svém debutu? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Když bychom porovnali vstup Toyoty do WRC se vstupem Volkswagenu do WRC před čtyřmi lety, tak Fin připouští, že musí být realistický ohledně svých ambic v úvodních závodech a to i vzhledem k tomu, že toho s autem zatím moc nenatestoval. Fin ale věří tomu, že bude s Toyotou schopný bojovat o podium v MS zhruba od Rally Argentina.

"Myslím, že v prvních pěti soutěžích MS bude dobré, když dokončíme v TOP5. A pak v Argentině doufám, že budeme schopni bojovat o podium. Vzpomínám si, že když Volkswagen v roce 2013 přišel do MS, tak jsme si dávali první tři nebo čtyři soutěže na to, abychom zjistili, jak na tom jsme. Chtěli jsme mezitím stáhnout odstup na vozy, které už v MS byly.

Letos vím, že na první čtyři soutěže dojedeme s poměrně malým počtem natestovaných kilometrů, takže musíme být realisté. Myslím však, že po uplynutí prvních čtyřech soutěžích můžeme doufat v podium na každé soutěži. Od Argentiny se tedy budeme snažit o první tři příčky," dodal Fin. 

Vytisknout

Diskuze: Latvala prorokuje pódia pro Toyotu. Kde je potřeba Yaris nejvíce zlepšit?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier nabídku Toyoty odmítl, Mäkinen pro to má pochopení

Mäkinen rozumí tomu, že Ogier odmítl Toyotu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud