M-Sport nasadí dvě auta do WRC2 pro Camilliho a Suninena

iM2, 10. ledna 2017, 22:42 Google+

M-Sport nasadí svého hlavního pilota z roku 2016, Erica Camilliho, a do nedávna chráněnce Toyoty, Teemu Suninena, v roce 2017 do šampionátu WRC2.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport letos nasadí do WRC2 tým se dvěma vozy

M-Sport letos nasadí do WRC2 tým se dvěma vozy | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Camilli musel v hlavním týmu M-Sportu pro šampionát WRC udělat místo Sébastienu Ogierovi. V roce 2017 na něj čeká plnohodnotný sedmi dílný program ve WRC2 Fordem Fiesta R5 a má se za to, že v průběhu roku se v některých závodech posadí do vozu World Rally Car. To Teemu Suninen, který vloni až do poslední chvíle bojoval o titul ve WRC2 se Škodou Fabia R5 týmu ORECA, se objeví na minimálně pěti soutěžích, když první bude Rally Sweden. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, řekl, že přesunutí Camilliho do WRC2 neznamená, že by jezdci méně věřil. "Eric [Camilli] a navigátor Benjamin [Veillas] možná letos udělají krok zpět, ale nijak to nepodrývá naši důvěru v jejich potenciál. Letos bude moci Eric sbírat zkušenosti na co možná nejvíce soutěžích bez tlaku, který přichází při soutěžení na nejvyšší úrovni. Zkušenosti v této hře znamenají hodně a pokud bude podávat výkony, jaké chceme, tak to nebude trvat dlouho a uvidíme jej zpět za volantem World Rally Caru."

Samotný Eric Camilli potvrzuje potřebu sbírat zkušenosti v MS - vždyť vloni šlo o jeho první kompletní sezonu ve WRC: "Mým hlavním úkolem v tomto roce je sbírat zkušenosti na soutěžích MS. V rally je zkušenost vším. Pro mě je velmi důležité pokračovat v učení se." Ve WRC2 se utkají na Monte Carlu také třeba bývalý pilot Volkswagenu, Andrease Mikkelsen, nebo vítěz této soutěže, Bryan Bouffier. 

img-responsive

Camilliho potkal stejný osud jako Evanse dříve, z Fiesty WRC míří do Fiesty R5 | foto: M-Sport/McKlein

"Když vidíte jezdce, kteří jedou ve WRC2 na Monte Carlu, tak je to velmi působivé. Dává nám to možnost ukázat náš potenciál. Cílem pro tuto sezonu je pokračovat v učení. Chceme získat zkušenosti a stabilitu v našich výkonech, což by nás mohlo dostat zpět na top úroveň co možná nejdřív," říká Francouz.

Teemu Suninen měl smlouvu s Toyotou, respektive TMG. Malcolm Wilson neskrývá fakt, že je jeho velkým fanouškem: "Teemu si vloni získal velkou pozornost. Spousta lidí jej sledovala ve WRC2. Je to mladík s velkým talentem. Je skvělé, že jsme jej dostali za volant Fordu Fiesta R5. V minulosti jsme s finskými jezdci slavili spoustu úspěchů. 

Teemu by mohl otevřít novou kapitolu tohoto příběhu. Je ambiciozní a odhodlaný. Už se těším na jeho výkon." Samotný Teemu Suninen k novému angažmá říká: "Mým cílem pro letošní rok je zlepšit se ve srovnání s loňskem, když jsem ve WRC2 obsadil druhé místo. Vím, že to bude velká výzva. Ale mám více zkušeností, takže se cítím být v dobré pozici."

Vytisknout

Diskuze: M-Sport nasadí dvě auta do WRC2 pro Camilliho a Suninena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Evans se vrací do vozu WRC, jak se mu povede tentokrát?

Evans pojede s DMACKem letošní šampionát WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud