Latvala: První rok s Toyotou bude o učení se

iM2, 19. ledna 2017, 21:23 Google+

Jari-Matti Latvala počítá s tím, že sezona 2017 bude pro Toyotu především rokem učení se. Špičkové výsledky na konstantní bázi očekává až od roku 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jari-Matti s novým Yarisem WRC

Jari-Matti s novým Yarisem WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po odstoupení továrního týmu Volkswagen z WRC na konci loňské sezony, teď stojí i Jari-Matti Latvala na prahu nové, ovšem samozřejmě v jiných týmových barvách. Fin tak po M-Sportu a Volkswagenu otevírá novou kapitolu své kariéry s Toyotou. Tam zkušený jezdec počítá s tím, že po letech úspěchů s VW bude muset snížit svá očekávání a očekávat ze začátku horší výsledky. O podobně silném vstupu do WRC jako Volkswagen v roce 2013 si Japonci budou zřejmě muset nechat snít.

"Auto jezdí teprve ani ne rok. První test se uskutečnil v březnu nebo dubnu, to není tak dávno. Volkswagen před svým vstupem testoval mnohem déle," říká úvodem Jari-Matti Latvala. Před týmem, v jehož čele stojí čtyřnásobný mistr světa, Tommi Mäkinen, tak stojí ještě spousta práce. Se spičkovými výsledky Fin počítá nejdříve ve druhé polovině sezony.

img-responsive

Jak rychlý bude Yaris WRC? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Na konci sezony bychom mohli možná bojovat o podia nebo o vítězství," říká jezdec. Konstantní boje o špičku ale přijdou nejdříve až příští rok. "Naším cílem je rok 2018, tehdy bychom chtěli být na úrovni ostatních aut."

Jezdec je ale rád, že jeho kariéra ve WRC může pokračovat, i když už myslel na plán B. "Poté, co Volkswagen oznámil svoje stažení se, jsem asi měsíc nevěděl, co mám dělat. Dokonce jsem přemýšlel o tom, že budu jezdit finský šampionát, abych se udržoval v rytmu." Pak se mu ale ozval jeho krajan, Tommi Mäkinen a zlákal jej k Toyotě. S tou před Rally Monte Carlo natestoval "deset až dvanáct" dní. "To byla změna. S každým testem jsem ale získával lepší pocit. Teď mám v auto větší důvěru."

Vytisknout

Diskuze: Latvala: První rok s Toyotou bude o učení se

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Mogul Driving Cup

Čtvrtý závod MOGUL DRIVING CUPU bude na sněhu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud