Neuville o své chybě na závěrečné superspeciálce, která jej stála vítězství

iM2, 11. února 2017, 23:12 Google+

Jezdec továrního týmu Hyundai, Thierry Neuville, řekl, že jeho odstoupení na závěrečné superspeciálce druhého dne Rally Sweden jde na vrub spíše smůle než tomu, že by tlačil až moc tvrdě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Thierry Neuville na trati Rally Sweden 2017

Thierry Neuville na trati Rally Sweden 2017 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Belgičan měl ve vedení náskok asi 46 vteřin, když na poslední sobotní zkoušce, krátké superspeciálce, zničil řízení své i20 Coupe WRC. Švédsko se tak stalo druhou soutěží v řadě, na které Thierry odstoupil z průběžného prvního místa, když na předchozí Rally Monte Carlo musel odstoupit z vedení poté, co o obrubník malého mostku poničil zadní zavěšení.

"Byl jsem v pomalé zatáčce a zatočil jsem ve špatný moment. Guma něco trefila, naskládané gumy [které tvořily vnitřní část bariéry] a já ztratil řízení. V tu chvíli bylo po soutěži," řekl zklamaný Thierry Neuville"Bylo by frustrující, kdybych udělal chybu a poničil auto, ale já odváděl perfektní práci a Nicolas [Gilsoul] také. Nemůžeme se obviňovat, chybí nám trochu štěstí, ačkoliv toto je další chyba, tak z obrázků můžete vidět, že jsme nějak moc netlačili."

img-responsive

Na Monte Carlu Thierry dopadl takto. Ve Švédsku to nebylo o nic lepší... | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Celou sobotu jsme jeli opatrnou strategii, aby se věci ustálily a my nadále kontrolovali soutěž. Nechtěli jsme opakovat Monte, ale přesně to jsme udělali. Je mi velmi líto týmu, Nicolase a mě, ale musíme to rychle hodit za hlavu." Thierry se do soutěže zítra samozřejmě v rámci pravidel Rally2 vrátí. Hlavním cílem bude, stejně jako na Monte Carlu, ovládnout Power Stage a připsat si 5 bodů. "Nemůžeme se stále vracet k těmto věcem, ačkoliv jsou frustrující. Víme, že máme rychlost, abychom s Hyundai i20 Coupe WRC vyhrávali rally. Věříme si a jsem si jistý, že výsledky přijdou," zakončil povídání Belgičan.

Šéf týmu Hyundai, Michel Nandan, ze situace samozřejmě nebyl nadšen, na druhou stranu do posledního dne vstupují další dva jezdci týmu, Dani Sordo a Hayden Paddon, na čtvrtém a sedmém místě. "Je lehké říci, že toto je rally, ale když máte 43 vteřinový náskok, tak by se takové věci neměly v superspeciálce stávat. Je to zklamání pro každého v týmu a samozřejmě také pro Thierryho a Nicolase poté, co předvedli další dominantní výkon. Do této poslední zkoušky dělali vše správně - kontrolovali rally a vlastně zvyšovali vedení. Je tu jedna stará pravda: Nic není skončené, dokud není konec."

Vytisknout

Diskuze: Neuville o své chybě na závěrečné superspeciálce, která jej stála vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel / Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Kopecký s Dreslerem míří na Benefici Rally Ice Tour do Zlína ... výtěžek…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud