Latvala: Je to jako moje první vítězství v roce 2008

iM2, 12. února 2017, 21:46 Google+

Jari-Matti Latvala se z vítězství mohl radovat naposledy před skoro rokem, když vyhrál Rally Mexiko 2016. U Toyoty se mu to povedlo už při druhém startu s novým speciálem na Rally Sweden.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jari-Matti Latvala se u Toyoty, zdá se, výkonnostně našel

Jari-Matti Latvala se u Toyoty, zdá se, výkonnostně našel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Je to absolutně fantastický pocit," řekl Jari-Matti Latvala bezprostředně po zisku svého triumfu ve Švédsku. "Podobně jsem to pociťoval už při mém prvním vítězství na této rally v roce 2008. Letos bylo vítězství velkým překvapením. Po našem včerejším výkonu jsem si byl docela jistý tím, že Ott Tänak vyhraje tuto rally, a tak je to překvapením. Dnešní speciálky dobře seděly mému jezdeckému stylu a autu a já mohl jet na jiné úrovni."

Ačkoliv měl Jari-Matti před poslední speciálkou náskok na Otta přesně 20 vteřin, tak ze svého tempa nechtěl polevit, což mu přineslo dalších 5 bonusových bodů z Power Stage. "Před tou speciálkou jsem mluvil s Tommim a on mi řekl, abych jednoduše jel a pokračoval ve stejném rytmu. Během té speciálky jsem si v jeden moment myslel, že bych mohl možná trochu zpomalit, ale měl jsem dobrý pocit, a tak jsem se rozhodl pokračovat v ataku."

Loňská sezona u VW se Latvalovi moc nepovedla, letos po dvou podnicích zatím může mít úsměv na tváři. "Vloni jsem v druhé polovině sezony ztratil rychlost a mohu poctivě říci, že i moji sebedůvěru. Když jsem ale dostal šanci pilotovat Toyotu a přidat se k něčemu novému, tak to byl pro moji motivaci masivní boost. V týmu vládne skvělý duch a to mě dává na úroveň, na kterou jsem zvyklý, že jsem byl."

img-responsive

Toyota zatím zažívá stejný vstup do WRC jako zažil Volkswagen - vítězství ve druhém závodu. Latvala však u Toyoty hraje jinou roli | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Ačkoliv teď Jari-Matti vede šampionát WRC 2017, tak zůstává realistou a je mu jasné, že práce teď začíná. "Ne, nečekal jsem, že budu na čele. Mířil jsem na TOP5 na Monte-Carlu a TOP6 ve Švédsku. Ale teď na šotolině to bude mnohem složitější. Pokud bychom chtěli pokračovat v našem boji, tak budeme muset ještě hodně pracovat. Ale mám to rád a v týmu máme velkou motivaci."

Vytisknout

Diskuze: Latvala: Je to jako moje první vítězství v roce 2008

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Latvala a Toyota opět překvapili a vstup do sezony jim vyšel nad očekávání dobře

Rally Sweden: Latvala vyhrál pro Toyotu hned druhý závod po návratu!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud