Mobil 1 se vrací do WRC s Toyotou

iMotorSport.cz, 17. března 2017, 14:37 Google+

Mobil 1 a Toyota oznámili spolupráci pro sezonu WRC 2017. Mobil 1 zažil úspěšný návrat do World Rally Championship, když s Toyotou získal vítězství už při druhém ostrém startu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota ve WRC s Mobil 1 spolupracovala i v minulosti

Toyota ve WRC s Mobil 1 spolupracovala i v minulosti | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mobil 1 se letos společně s Toyota Gazoo Racing vrací po 19 letech do WRC, když závodní oleje Mobil 1 byly používány v Toyotách Yaris WRC. Loga společnosti se objeví také na kombinézách jezdců. Návrat je to zatím více než povedený - při prvním startu na Monte Carlu se společně dostali zásluhou Jariho-Mattiho Latvaly až na podium a ve Švédsku dokonce slavili vítězství (rovněž zásluhou Latvaly). 

"Značka Mobil 1 začala své angažmá v rallysportu před skoro 40 lety a jsme nadšeni, že se díky partnerství s Toyota Gazoo Racing můžeme vrátit k naším kořenům, když oni se letos také vrací do WRC," řekl Kai Decker, globální manažer pro motorsport a sponzoring v ExxonMobil. "Je to pro nás skvělá příležitost k pokračování v budování naší spolupráce a úspěšného vztahu s Toyotou."

img-responsive

My jsme loga Mobil 1 zaregistrovali až v Mexiku a to na vytaženém blatníku nad zadním kolem, na Monte Carlu a ve Švédsku toto místo bylo ještě prázdné | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"WRC je špičkou rallysportu a my si ceníme podpory Mobil 1, díky které si můžeme být jistí, že motory Toyoty Yaris WRC operuji ve špičkových výkonech," dodal Shigehisa Kitazawa, generální manažer divize marketingu a motorsportu v Toyotě. "Toyota Yaris WRC reprezentuje novou generací World Rally Car a vítáme jak výzvy, tak i možnosti, kterým bude náš tým letos čelit. Tyto výzvy a možnosti přispějí k tomu, že budeme dělat lepší auta pro každodenní spotřebitele."

Bruce Crawley, globální manažer v ExxonMobil pro technologie v motorsportu, věří, že WRC je perfektní sérií pro další vývoj jejich produktů díky velké náročnosti jednotlivých zkoušek. "Yaris WRC je impozantní rallyové auto a je vzrušující letos vidět Toyotu a Mobil 1 motorové oleje při jejich návratu do rally. Extrémní a náročné podmínky, se kterými se setkáváme během WRC soutěží, vyžadují vysoce výkonné lubrikanty jako jsou Mobil 1 motorové oleje. Mobil 1 byl navrhován tak, aby vydržel extrémně vysoké pracovní teploty a je prokázáno, že chrání motor až do 260°C v těch nejnáročnějších podmínkách."

Vytisknout

Diskuze: Mobil 1 se vrací do WRC s Toyotou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Autoklub Peugeot Rally Talent

Filip Mareš v barvách „autoklubu“ před novými výzvami

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud