K favoritům Rallye Tatry se řadí Valoušek, Koči, Grzyb a Ondrej

Roman Ordelt, 23. května 2017, 17:21 Google+

Letošní čtyřiačtyřicátý ročník Rallye Tatry (26. – 27. května 2017) nabídne kvalitní startovní pole, které čítá téměř sedmdesát posádek. Pořadatelům z AOS klubu Poprad se přihlásilo do termínu uzávěrky přihlášek celkem 68 posádek z pěti států. Vedle soutěžících ze Slovenské republiky se představí posádky z Polska, České republiky, Maďarska a Švédska. K největším favoritům legendární rally v okolí Popradu a Spišské Nové Vsi patří úřadující slovenský mistr, český jezdec Pavel Valoušek (Ford Fiesta R5) a košický Martin Koči (Škoda Fabia R5), vedoucí tandem průběžného pořadí slovenského šampionátu. K asprirantům na vítězství se řadí dále polský a slovenský šampion Grzegorz Grzyb (oba Škoda Fabia R5) a obhájce loňského prvenství pod Tatrami Tomáš Ondrej (Škoda Fabia WRC).

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Tatry (SVK)

Rally Tatry (SVK) | foto: Hlinka, Daniel

Sdílejte článek

„Letošní startovní pole je složené z velmi kvalitních jezdců. Vzhledem k počtu startujících posádek na předchozích dvou soutěžích na Slovensku jsme měli obavy z počtu přihlášených, nicméně nakonec se celkový počet i zásluhou sedmnácti zahraničních posádek dostal téměř k číslu sedmdesáti přihlášek. Máme pro fanoušky připraveny dvě lahůdky, jednak start hned deseti vozů kategorie R5 a dále možnost vidět na vlastní oči v akci bývalého mistra světa Stiga Blomqvista, který pojede jako předjezdec. Právě tento sedmdesátiletý Švéd bude hlavní hvězdou letošního ročníku pod Tatrami. Zapomenout nesmíme ani na Bérešovce, kteří vždy lahodí diváckému oku a fanoušci je oceňují podél rychlostních zkoušek velkým potleskem,“ pověděl Ing. Stanislav Hanzeli, ředitel Rallye Tatry a předseda organizačního výboru. V rámci třetího dílu Mistrovství Slovenska v rally (MSR) 2017 je přihlášeno celkem 59  posádek.

Vedle zmíněného kvarteta největších favoritů chtějí kartami na předních příčkách zamíchat dále Jaroslav Melichárek, Igor Drotár (oba Škoda Fabia R5), Vlastimil Majerčák, Tomáš Kukučka nebo švédský pilot Mattias Adielsson (všichni Ford Fiesta R5). Nejpočetněji jsou v rámci slovenského šampionátu obsazeny třídy 2 a 3. V seznamu přihlášených jsou dále maďarský jezdec Német László, Vladimír Hanuš (oba Ford Fiesta R5), Ján Lipták (Mini Countryman WRC), Peter Gavlák, Tibor Cserhalmi, Peter Deak, Richard Pravda, čeští jezdci Lukáš Matěna a  Adam Fabrika (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), zatímco vozy Subaru pilotují Tomáš Konečný, Tomáš Minarovič nebo Poláci Wieslaw Ingram a Slawomír Kurdyš.

V hodnocení dvoukolek, vozů s poháněnou jednou nápravou patří k favoritům Tomáš Fusko, Martin Kysucký, Miloslav Majerčík, Polák Maciej Jodlowski (všichni Peugeot 208 VTi R2), dále Martin Koiš (Ford Fiesta), polští jezdci Rafal Pochlopien (Opel Astra) a Radoslaw Pogan (Renault Clio Sport).

V rámci hodnocení Mistrovství Slovenska historických automobilů (MSR HA) je přihlášeno celkem 5 posádek. Jozef Béreš starší pojede na voze Ford Sierra RS Cosworth, jeho syn předvede efektivní průjezdy s řadou smyků s vozem Lada VFTS. Bratislavský jezdec Martin Vaško představí v premiéře vůz Audi Coupe Quattro. 

Slovenský Rally Pohár (SRP) má před sebou třetí díl a do Popradu přilákal 8 posádek. Největší šance na přední příčky mají Tomáš Polovka, vítěz z Rožňavy, dále Matej Krišanda (oba Seat Ibiza) a Igor Plichta (Citroën Saxo), který nenašel přemožitele v pohárovém hodnocení při Rally Prešov. Do Rallyškoly (RŠ) je přihlášen jeden jezdec.

Další zpravodajský servis o 44. Rallye Tatry 2017 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně i na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na její facebookové mutaci.

Vytisknout

Diskuze: K favoritům Rallye Tatry se řadí Valoušek, Koči, Grzyb a Ondrej

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rallye Most (CZE)

Na The Most RALLY je možné se hlásit až do úterní půlnoci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud