Mäkinen: Vítězství v Lappiho ve Finsku zůstane dlouho v naši paměti

-haj, 5. srpna 2017, 16:32 Google+

Tommi Mäkinen převzal projekt WRC v půlce roku 2015 a spousta lidí kritizovala jeho "pro-finský" přístup. Ti, které dosavadní průběh sezony zatím nepřesvědčil, tak musel zcela jistě umlčet výkon Toyoty v Finsku. Na tiskové konferenci pak Tommi Mäkinen označil minulý víkend za "nezapomenutelný".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lappi fantasticky vyhrál

Lappi fantasticky vyhrál | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"S jistotou Vám mohu říct, že Esapekka a Janne na tento víkend nikdy nezapomenou. Znám ten pocit z mé zkušenosti, pamatuji si, jak jsem tuto rally vyhrál v roce 1994. Vybavuji si dokonce každý moment a vím, že na tento víkend nikdy nezapomenou. Tato rally zůstane v našich vzpomínkách, a to pro každého člena týmu, ještě dlouho. Tento víkend jsme také předvedli, že je náš tým velmi silný a v průběhu sezony jsme se hodně zlepšili," říká Tommi Mäkinen.

"Teď jsme celému světu ukázali náš potenciál. Tento víkend také do budoucna posílil našeho týmového ducha." V sobotu přitom někdejší čtyřnásobný mistr světa a momentální šéf týmu Toyota Gazoo Racing, zažil poměrně stresující momenty: "Sobota pro mě nebyla dobrým dnem, protože jsme jeli na speciálku. Byla to první speciálka, na kterou jsme kdy jeli. Esapekka předvedl enormní skok a málem na šestý rychlostní stupeň vyletěl z trati. 

Navíc na další speciálce Juho na dalším skoku na šestku přistál na dvě kola a málem trefil břeh. Bylo to celkem šílené a řekl sem si, že to není tak sympatické sledovat rally. V neděli jsem věděl, že se Esapekka pomalu může začít koncentrovat na tento moment a měl jsem v něj absolutní důvěru."

img-responsive

Toyota od Švédska doznala podstatných vylepšení | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Od února a zisku prvního vítězství ve Švédsku s Jarim-Mattim Latvalou se Toyota hodně vyvinula - jejich důvěra před zbývajícím soutěžemi pořádně vzrostla: "Švédsko bylo po Mote Carlu další speciální soutěží. Věděl jsem, že na takové rally je všechno možné. Jari-Matti byl velmi silný, ale já jsem si nemyslel, že bychom byli připraveni vyhrát. Nebyli jsme připraveni jako tým.

V Mexiku jsme zaznamenali problémy a pochopili jsme, že je potřeba hodně pracovat. Nastavili jsme program neustálého vývoje auta ve všech oblastech. Už v Polsku jsme si všimli, že jsme na dobré úrovni. Absolvovali jsme pak důležité testování zde ve Finsku a udělali jsme na něm důležité krok pro budoucnost.

Musím říct, že nám to [vítězství] dodalo důvěru do budoucna. Od začátku roku jsme odvedli ohromné množství práce. Naším cíle bylo být silnými za neustálého zlepšování. Děkuji všem v týmu, kteří odvedli tuto práci. Celý náš tým míří do Německa v dobré rozpoložení."

Vytisknout

Diskuze: Mäkinen: Vítězství v Lappiho ve Finsku zůstane dlouho v naši paměti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Když se v autě sejdou tři

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud