Neuville po nepovedeném Španělsku odepisuje naději na titul

-haj, 13. října 2017, 19:32 Google+

Na začátku srpna to pro Hyundai a Thierryho Neuvillea vypadalo ještě dobře. Belgičan vedl po Finsku poprvé ve své kariéře tabulku jezdců v MS. Jenže o dva měsíce později je rodák ze St. Vith v naprosto jiné situaci - na svém kontě má od té doby dvě nuly a teď jezdec Hyundai odepsal šance na titul.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry

Neuville, Thierry | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Na konci srpna na své "domácí" Rallye Deutschland Thierry Neuville otevíral tratě, protože byl první v průběžném hodnocení MS. Ve vinicích kolem řeky Mosely a následně ve vojenském prostoru Baumholder sváděl velmi vyrovnaný souboj o třetí místo se svým rivalem v boji o titul, Sébastienem Ogierem.

Jenže na Panzerplatte jeho naděje na vyhasly, když při zkrácení tratě v levotočivé zatáčce zlomil zavěšení levého zadního kola a musel odstoupit. V Španělsku byl v sobotu Belgičan pátý, jen 0,9s za Ogierem, jenže problém s hydraulikou u jeho Hyundai i20 Coupé WRC jej srazil pořadím zpět. Čtyři zkoušky před cílem navíc trefil kámen, o který opět poškodil zavěšení. V obou případech tedy zaznamenal 0 bodů.

Dva závody před koncem tedy na Ogiera ztrácí již 38 bodů. Jen připomeňme, že ve zbývajících dvou soutěžích lze získat již jen 60 bodů. Podle jezdce je odstup již moc velký: "Teď už je to [šance na titul] pro nás pryč. Dali jsme do toho vše, abychom se vrátili do boje o titul. Zažili jsme ale nešťastný víkend a potkaly nás problém v sobotu. To je ale bohůžel součástí hry," řekl Neuville pro 'wrc.com' po soutěži ve Španělsku.

img-responsive

Poslední dvě soutěže Neuvilleovi nepřinesly žádné body | foto: Red Bull

Zároveň si ale za svoji taktikou ve Španělsku stojí: "Po našich problémech v sobotu jsme neměli jinou šanci, než v neděli naplno útočit. To jsme udělali - ničeho nelituji. Vloni jsme zažili spoustu vrcholů a pádů. Společně vyhráváme i prohráváme. Musíme se dívat dopředu, bojovat a zakončit rok s pár dobrými výsledky."

Vytisknout

Diskuze: Neuville po nepovedeném Španělsku odepisuje naději na titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sébastien Ogier k Hyundai pro příští rok neodejde

Nandan: Ogier za nás v roce 2018 jezdit nebude; Sordo vynechá Austrálii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud