Oficiálně: Tänak podepsal s Toyotou, M-Sport jeho odchodu lituje

-haj, 18. října 2017, 18:49 Google+

Už se o tomto tématu šuškalo nějakou dobu, nicméně nyní bylo oficiálně oznámeno, že po týdnech jednání si Ott Tänak a Toyota Gazoo Racing plácli. Estonce tak čeká příští rok Yaris WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ott Tänak převléká dres, jak se mu bude s Toyotou dařit?

Ott Tänak převléká dres, jak se mu bude s Toyotou dařit? | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Šéf týmu Toyota Gazoo Racing, Tommi Mäkinen, si logicky tuto novinku pochvaluje: "Jsme rádi, že jsme Otta přesvědčili poté, co jsme nějakou dobu diskutovali. Představuje perfektní kombinaci mládí a zkušeností, stejně tak jako dobrého mentálního přístupu. To značí, že se do našeho týmu integruje velmi dobře. Stejně jako Yaris WRC, tak i Ott zvládli letos všechny soutěže, jsem si tedy jistý, že to bude pevné partnerství plné rychlosti a vyrovnanosti na všech površích."

Toto oznámení také navazuje na včerejší novinku, že Juho Hänninen nepojede poslední soutěž roku v Austrálii. Včera se spekulovalo o tom, že dosavadní spolujezdec Fina, Kaj Lindström, možná přijme roli v managementu týmu. To se dnes potvrdilo, když Fin počínaje Austrálií přejímá roli sportovního ředitele. "Stejně tak bych rád pogratuloval Kajovi [Lindströmovi] k jeho nové roli sportovního ředitele. Jedna z mých oblíbených vzpomínek z mé dřívější jezdecké kariéry je na naše společné vítězství na Rally Monte Carlo. Vím, že Kaj je skvělý profesionál a jsem si jistý, že bude dobrým trumfem v pokračujícím rozvoji naší stáje."

img-responsive

Tänaka příští rok uvidíme v nových barvách | foto: Red Bull

"Nakonec bych rád vyjádřil moje poděkování za všechno, co pro náš tým Juho [Hänninen] udělal. Stále bude součástí naší rodiny a hrál důležitou roli v našem postupu tam, kde jsme dnes," zakončil Mäkinen. Toyota dnes také potvrdila, že pro příští sezonu počítá s Jarim-Mattim Latvalou a Esapekkou Lappim. 

A jak na novinku reagoval šéf M-Sportu, Malcolm Wilson"S těžkým srdcem se tým loučí s Ottem a Martinem, kteří byli důležitou součástí našeho letošního úspěchu. Pravděpodobně tu nebyl nikdo, do koho bych vkládal takovou důvěru - nebo bych mu dal tolik šancí - ale rozpoznal jsem hned jeho potenciál. Vždycky byl rychlý. Od momentu, kdy jsem si jej začal všímat se nedalo pochybovat o jeho rychlosti. V uplynulých letech se vyvinul v celkový balík - vítěz soutěží a potenciální uchazeč o titul. Není jednoduché se rozloučit, ale pro Otta nadešel čas nových pastvin. Přejeme jak jemu tak i Martinovi do budoucna vše nejlepší. Do té doby zbývají dvě velmi důležité soutěže a já vím, že Ott i Martin dají vše do toho, aby ukončili svůj čas s M-Sportem na vrcholu."

Vytisknout

Diskuze: Oficiálně: Tänak podepsal s Toyotou, M-Sport jeho odchodu lituje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

Vsetínská rally v obraze

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud