Citroën oznámil jezdeckou sestavu pro rok 2018

-haj, 21. prosince 2017, 11:33 Google+

Citroën Racing oznámil jako poslední tým z WRC svoji sestavu pro rok 2018. Celkem se ve speciálech C3 WRC budou střídat čtyři posádky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën C3 WRC

Citroën C3 WRC | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Už prosincové testy před Rally Monte Carlo naznačily, že na úvodní soutěži sezony pojedou Kris Meeke a Craig Breen. Kromě těchto dvou jezdců se v sezoně 2018 do Citroënu posadí ještě Khalid Al-Qassimi a Sébastien Loeb. Pokud vám ve výčtu chybí Stéphane Lefebvre, pak vězte, že ten bude jezdit ve WRC2 s novým Citroënem C3 R5. 

Jediným jezdcem, který pojede kompletní šampionát, je Kris Meeke. Craig Breen bude nasazen do deseti soutěží, na třech (Mexiko, Korsika a Katalánsko) uvolní svoje místo v kokpitu druhého Citroënu C3 WRC Sébastienu Loebovi. Třetí auto Citroën nasadí na vybraných, zatím nespecifikovaných, soutěžích pro Khalida Al-Quassimiho. 

"V roce 2018 jsme se rozhodli stavět na tom, na čem už několikátým rokem s Krisem a Craigem pracujeme. Rychlost Krise je neoddiskutovatelná. Když bude uvolněný, tak jako byl na konci roku, tak může být lídrem týmu. Cílem budou pódia a nějaká vítězství. Kris také pojede na pozici v šampionátu. Craig je tím pravým protějškem Krise, když zajížděl velmi stabilní výkony. Má stále prostor pro zlepšení se," okomentoval svoje volbu Yves Matton. 

img-responsive

Nad výkonnosti C3 WRC na šotolině se stále vznášejí otazníky | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kris Meeke by chtěl zajet dobré výsledky hned v úvodních soutěžích v Monaku a ve Švédsku: "Během první sezony s C3 WRC jsme se toho hodně naučili. Máme hodně informací, které nám pomohou být lepší v roce 2018. I přes pár momentů jsme ukázali náš potenciál. Teď se budeme snažit být spolehlivější a konzistentnější na všech druzích povrchu."

Craig Breen chce využít letošní spolehlivost jako odrazový můstek k prvnímu vítězství v roce 2018: "Musíme stále získávat lepší a lepší výsledky. Udělám vše, co bude v mých silách, abych získal svoje první vítězství na soutěžích jako je Finsko nebo Velká Británie, tedy tam, kde už mám solidní zkušenosti."

img-responsive

Breen letos přesvědčil a dostává důvěru i na rok 2018 | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Program Stéphana Lefebvra ve WRC2 zatím nebyl taktéž konkretizován: "Stéphane dostává naši důvěru - jsme přesvědčeni o tom, že bude dobrým ambasadorem vozu C3 R5 v šampionátu WRC2. Značka Citroën vkládá do tohoto vozu velké naděje. Tento program mu umožní získávat další zkušenosti a dále se rozvíjet," zakončil Matton.

Vytisknout

Diskuze: Citroën oznámil jezdeckou sestavu pro rok 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Sébastien Loeb se vrací do WRC! Na kolika soutěžích ho uvidíme?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud