Breen: Citroën C3 WRC se stává 'více poddajný'

-haj, 29. prosince 2017, 23:05 Google+

Citroën v první sezoně nových vozů WRC hodně bojoval s vozem C3 WRC, ten se ale teď stává 'více poddajný'. V roce 2018 tedy bude vůz v lepší kondici, alespoň to konstatoval na základě testů Craig Breen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Breen, Craig - Martin, Scott

Breen, Craig - Martin, Scott | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Všechny čtyři tovární týmy testovaly v průběhu prosince ve Francii v rámci příprav na Rally Monte Carlo. Toyota i Citroën využili tratě jižně od Gapu, Hyundai jezdil poblíž Nice a M-Sport byl v Ardeche. Zaměřme se teď na Citroën.

Zatímco Kris Meeke jezdil na zasněžené, zledovatělé nebo mokré trati, Craig Breen jezdil na reprezentativnějším suchém asfaltu. A Ir byl velmi potěšen pokrokem, který vůz C3 WRC udělal od loňské sezony. "Kris i já jsme jezdili jeden den na mokrém asfaltu. 

Během mého kompletního testovacího dne však bylo sucho - to mi pomohlo s jízdou s autem za rozdílných podmínek. Cítil jsem se skvěle. Tým hodně tvrdě pracoval a teď vše směřuje správným směrem. Hodně se pracovalo na tlumičích, ty teď lépe pracují na nerovnostech a jsou poddajnější," líčí Craig Breen. 

img-responsive

Vloni dostal Breen na Monte Carlu k dispozici pouze DS3 WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Během prosincových testů různé týmy potkaly různé podmínky, žádný se však nesetkal s kompletní škálou počasí, které na Monte Carlu na jezdce čeká. Proto všichni vyrazí zkraje roku 2018 do Francie znovu. "Trochu sněhu by mi hodně pomohlo," přiznává dvojka Citroënu.

Ott Tänak, nový rekrut Toyoty, jezdil již na sněhu, ledu ale i suchém asfaltu - to mu hodně pomohlo při zvykání si na nový vůz. Jari-Matti Latvala jezdil pouze na sněhu. "Vždy, když do týmu přijde jezdec z jiného, zvláště pak vítězného, týmu, tak to autu pomůže. Je skvělé slyšet, co si Tänak myslí o našem autě. Během mého testu jsme hodně pracovali na centrálním diferenciálu, je docela výjimečné mít takové podmínky na testu před Monte," okomentoval přínos Tänaka pro Toyotou Jari-Matti Latvala. 

Vytisknout

Diskuze: Breen: Citroën C3 WRC se stává 'více poddajný'

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - prosinec

Silvestrovský RallyCup v galerii Jana Duška

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud