Šéf skupiny PSA nevěří tomu, že nižší rozpočet Citroënu sníží šanci na vítězství

-haj, 2. února 2018, 22:55 Google+

Šéf skupiny PSA, Carlos Tavares, kategoricky odmítá, že by nižší rozpočet továrního týmu Citroën mohl snížit naději na titul. Podle zdrojů blízkých z týmu byl rozpočet výrazně zkrácen již vloni. Tavares se teď nechal slyšet, že chce vidět, že dostupné peníze jsou lépe využívány.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Šéf PSA nechce, aby Citroën vyhrával díky nejvyššímu rozpočtu

Šéf PSA nechce, aby Citroën vyhrával díky nejvyššímu rozpočtu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tavares má již 35 let zkušeností z automobilového průmyslu: "Vloni jsme byli poslední, v roce 2017 jsme byli poraženi. Byli jsme čtvrtým týmem ze čtyř, prohráli jsme. Ale náš rozpočet byl signifikantně vyšší než ten, který měl vítězný tým - M-Sport. 

To znamená, že peníze výsledek nedělají. Rozpočet však nesmí být nižší než určitá hranice. Naší cestou není koupit si toho nejlepšího jezdce a mít nejvyšší rozpočet. Nechceme dělat sport stylem - tady je ranec peněz, teď běžte a vyhrajte. Nejsme společností, kterou by hnaly peníze.

Podle mě nejde v první řadě o peníze, jde v první řadě o odbornost, výdrž a schopnost vrátit se, když spadnete do díry na cestě. Když dáte týmu nejvyšší rozpočet a nejlepšího jezdce, tak je všechno top top top, ale jaký to má smysl? Meritem je mít tým lidí, kteří mají silné a slabé stránky a když je dáte dohromady, tak dokážete ukázat ostatním, že jste lepší.

img-responsive

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

To je pak vzrušení. Když jim dáte víc peněz, víc inženýrů a víc jezdců, pak to není týmový duch, který vítězí. Pak vítězí bankéř a to není mojí filozofií sportu," rozkrývá svoje názory Carlos Tavares. Ten nově do čela týmu dosadil Pierra Budara, který má Tavaresovu plnou podporu. V rámci rally Monte Carlo Carlos také řekl, že Citroën zůstane ve WRC na plánovanou dobu "tří až pěti let".

"Jsme sportovci, takže když máme nerovnost na trati, tak zvedneme hlavy a vrátíme se zpět. To je duch Citroën Racingu. Je normální, že občas se nedaří. Peugeot Sport v prvním roce po návratu na Dakaru také prohrál, ale další tři už vyhrál. Chápu, že můj tým může jeden rok prohrát, a pak si rozebere, co se nepovedlo a zlepší to."

Vytisknout

Diskuze: Šéf skupiny PSA nevěří tomu, že nižší rozpočet Citroënu sníží šanci na vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ostatní

Hřebíku, budeš nám chybět!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud