Citroën: Rozhodnutí o možném plnohodnotném programu pro rok 2019 je na Loebovi

-haj, 13. dubna 2018, 22:31 Google+

CEO Citroënu, Linda Jackson, řekla, že jakékoliv rozhodnutí o možném plnohodnotném návratu Sébastiena Loeba do World Rally Championship ročníku 2019 je plně v jeho rukou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastien Loeb minulý víkend na Korsice vyhrál polovinu měřených úseků a to i přesto, že na tomto ostrově naposledy závodil před 10 lety a ve WRC se pravidelně neobjevuje od roku 2012. Na druhou stranu je fér říci, že po jeho páteční nehodě už Francouz jel v sobotu i neděli bez tlaku a mohl tak předvádět skvělé výkony. V první velmi dlouhé RZ na Korsice (cca 50 ostrých km) Loeb patřil ke špičce, stejně jako velkou část soutěže minulý měsíc v Mexiku, pak ale v RZ2 chyboval a jeho vůz skončil v příkopu. 

Linda Jackson, CEO Citroënu, pro britský Autosport na otázku, jestli by Loebovi nabídla celosezonní program na příští rok, odpověděla: "Na tuto otázku se mě musíte zeptat později v průběhu sezony. Ale záleželo by to [full time návrat do WRC] kompletně na Sébastienovi, jeho dostupnosti a na tom, co chce dělat."  Letošní program Loeba je nastaven tak, že mu zbývá už jen jediná soutěž ve WRC, tou bude říjnová Rally Catalunya. 

Linda Jackson byla také dotázána na možnost startu Loeba v srpnu v Německu. "Se Sébastienem máme tři rally, to je jeho agenda a jeho diář." Dle Jackson rychlost Loeba na tratích v Mexiku a na na Korsice prokázala správnost rozhodnutí poskytnout mu sedačku Craiga Breena na tyto dvě rally. "Na začátku této sezony jsme udělali správné rozhodnutí. Hodně lidí se nás ptalo: 'Je to správné rozhodnutí'?

img-responsive

Mexiko ani Korsika se neobešly bez problémů | foto: Red Bull Content Pool

Myslím, že jsme ukázali, že to fungovalo dobře. Co je vidět - a to začíná již od šéfa týmu Pierre Budara - je opravdový týmový duch a klid. Tým může z přítomnosti Sébastiena těžit. Jasně, pořád chceme výsledky. Ale už se to stalo a nikdo nebyl víc zklamaný a smutný než Sébastien."

Autosport se Loeba znovu zeptal, jestli nepojede v Německu: "To bude léto - čas na to být na pláži. Co se stalo na Korsice je frustrující. Na první zkoušce bylo všechno v pořádku a rytmus byl dobrý, ale pak to vše skončilo na druhém testu v první zatáčce," lituje šampion. 

Vytisknout

Diskuze: Citroën: Rozhodnutí o možném plnohodnotném programu pro rok 2019 je na Loebovi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Posádka Neuville / Gilsoul je v šampionátu průběžně druhá, na vedoucího Ogiera ale ztrácí už 17 bodů

Neuville: Aktuální forma Huyndai je trochu znepokojující, ale zlepšíme se

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud