O Meekea už projevují zájem ostatní týmy

-haj, 12. června 2018, 21:57 Google+

Hyundai a Toyota projevily zájem o služby Krise Meekea, který byl vyhozen z továrního týmu Citroënu. Severní byl před dvěma týdny odejit z Citroënu se zdůvodněním, že "předváděl až moc velké množství nehod" poté, co předvedl velkou nehodu na soutěži v Portugalsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meekea už za volantem Citroënu neuvidíme

Meekea už za volantem Citroënu neuvidíme | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Meekea se snažil kontaktovat britský Autosport, aby se ke svému vyhazovu nějak vyjádřil, ale bez úspěchu. Dle nejrůznějších spekulací byl ale po rozhodnutí Citroënu hodně naštvaný a znepokojený. Šance, že by se ve WRC svezl ještě letos, jsou hodně malé. Něco by se ale mohlo naskytnout v roce 2019, když spousta jezdců nemá platnou smlouvu pro rok 2019. 

Alain Penasse z Huyndai řekl, že dle jeho názoru má Meeke ve WRC stále co nabídnout. "Momentálně tu není žádný kontakt [s Meekem], ale záleží na tom, jaký bude jezdecký trh," řekl manažer Hyundai. "Není pochyb o tom, že Kris Meeke je jezdcem, který může vyhrávat závody WRC, je velmi rychlý, ale velmi nekonzistentní - to jsme viděli během jeho kariéry, která šla nahoru a dolu. Má rychlost a není někým, koho byste chtěli vidět sedět na lavičce."

img-responsive

Alain Penasse by o Meekea zájem asi měl | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

"Je jako Jari-Matti Latvala: Je jezdcem, který není tak konzistentní, ale vyhraje vám jednu nebo dvě rally za rok. Zvažujeme všechny jezdce, zvláště kluky, kteří jsou volní a na trhu. Je ještě trochu brzy, ale uvidíme, co se stane," pokračuje Penasse. Dále dodal, že zlepšená forma Citroënu v roce 2018 značí, že o volné místo v tomto továrním týmu bude pro sezonu 2019 zájem. Zájem by mohli mít i jezdci jako Dani Sordo anebo Hayden Paddon, kteří si aktuálně u Hyundai dělí starty v sezoně v jedné i20 Coupé WRC. 

"Dokážu si představit, že o místo v Citroënu teď bude zájem. Vloni Citroën nebyl opravdovou hrozbou, ale teď mají dobré výsledky a jsem si jistý, že je jezdci budou zvažovat. My máme Daniho a Haydena s omezenými programy a pokud nabídnete další rok se sedmi soutěžemi proti úplnému programu s Citroënem, tak by o to pravděpodobně měli docela zájem. Nemyslím si, že by tito jezdci byli rádi za opětovné sdílení auta."

img-responsive

Penasse to vystihl - Meeke je rychlý, ale nekonzistentní | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Meeke před svým příchodem do Citroënu dlouho jednal s Toyotou a pro rok 2015 dokonce dostal nabídku, pak se ale rozhodl pro Citroën. Ještě před oznámením ukončení spolupráce mezi Meekem a Citroënem řekl šéf továrního týmu Toyota, Tommi Mäkinen, že by měl zájem promluvit si s Meekem o možném budoucím kontraktu. 

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, řekl britskému Autosportu, že je smutné, že WRC přišlo o vítěze soutěží a britského jezdce, "když s rallysportem v této zemi děláme takové pokroky". Na dotaz, jestli by měl o Meekea zájem ale řekl, že se svoji jezdeckou sestavou je "velmi spokojený".

Vytisknout

Diskuze: O Meekea už projevují zájem ostatní týmy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče: tradiční šotoliny i řada drobných úprav

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud