Ogier prozradil, proč opouští M-Sport a míří do Citroënu

-haj, 2. října 2018, 06:18 Google+

Sébastien Ogier učinil rozhodnutí ohledně své budoucnosti a vrací se zpět do Citroënu, se kterým ve WRC začínal. Teď ale úřadující mistr světa poodhalil, co ho k tomuto rozhodnutí vedlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Už vloni Citroën vyjednával s Ogierem o možném přestupu. Tehdy však bez úspěchu. "Tehdy se Ford zdál být motivovaným a chtěli nám pomoci. Byl jsem ale bohužel v této otázce trochu zklamaný. Očekávané podpory se mi zatím nedostalo a pokračovat za těchto podmínek pro mě nebylo možné," začal Sébastien Ogier

Ogier zkusil na koncern Ford zatlačit: "Dal jsem Fordu ultimátum: Buď dostaneme oficiální tovární podporu, nebo je tu možnost, že se rozhodnu pro alternativu." Ze strany Fordu ale nedošlo k žádným změnám, a tak Francouz přijal nabídku Citroënu. "Bylo mi líto opustit Malcolma Wilsona a jeho M-Sport, protože to nebyla jejich chyba. Dávali do toho vše, ale Ford se nepřidal."

Mezitím se také podstatně změnily podmínky u Citroënu - tým přebral jako jeho šéf Pierre Budar. Od ledna se zdá, že se tým stabilizoval. Francouzský jezdec má navíc s Budarem daleko lepší vztah než s jeho předchůdcem, kterým byl Yves Matton: "To byl také jeden z důvodů, který mně pomohl při rozhodování," souhlasí jezdec.

img-responsive

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Dalším podstatným bodem bylo zlepšení Citroënu C3 WRC. Ogier nesledoval jenom výsledky, ale také byl zorganizován jeden tajný test, kde si Seb auto vyzkoušel. "Pokud dokáže auto jet alespoň v nějaké soutěži na čele, tak máte dojem, že má potenciál. Ale je jasné, že bylo důležité se s ním svést. Při testu jsem si udělal představu a podpořilo to moje smýšlení vyzkoušet toto dobrodružství."

Ogier již před časem prozradil, že jeho další smlouva bude tou poslední ve WRC. Za Citroën pětinásobný mistr světa pojede v sezonách 2019 a 2020. "Zavázat se k takovému projektu pouze na rok by byla chyba," říká Ogier, který chce dosáhnout na to, co se povedlo před ním Juhu Kankunenovi. "Myšlenka zisku titulu ve vozech tří různých značek je skvělá a motivuje mě. Byl by to skvělý způsob, jak ukončit moji kariéru."

Vytisknout

Diskuze: Ogier prozradil, proč opouští M-Sport a míří do Citroënu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Jeseníky (CZE)

Jan Dvořák - Jeseníky hodnotím pozitivně

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud