Toyota oficiálně potvrzuje příchod Krise Meekea, doplní Latvalu a Tänaka

-haj, 17. října 2018, 21:15 Google+

Toyota dnes oficiálně potvrdila to, o čem se spekulovalo již několik týdnů. K týmu se přidává Kris Meeke. Ve finsko-japonském týmu doplní dvojici Latvala, Tänak.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Citroën Racing

Sdílejte článek

Meeke se za volant soutěžního vozu během rally posadí poprvé od května příští měsíc na Condroz Rally (pojede se Škodou Fabia R5). V úterý si otestoval Toyotu Yaris WRC ve finských lesích. "Je mi velkým potěšením a ctí stát se jezdcem Toyoty. Chci velmi poděkovat Akio Toyodovi [prezident Toyota Motor Corporation], Tommimu Makinenovi [šéf týmu] a celé Toyotě za důvěru ve mně vloženou.

Před třemi lety jsme poprvé jednali o možnosti, že bych se k týmu přidal. Jsem moc rád, že to konečně vyšlo," popisuje šťastný Kris Meeke. Ten sice soutěž od svého vyhazovu od Citroënu nejel, teď ale usedne do vozu, který Tänaka dovezl ke třem vítězstvím v řadě za sebou. 

"Výkonnost auta mluví sama za sebe, ale duch uvnitř týmu je na neuvěřitelné úrovni - přidává se k tomu i japonská kultura, čest a respekt. Už se nemohu dočkat, až začneme. Nemám jiný cíl, než si opět užívat jízdu. Chci pomoci Toyotě získat titul.

img-responsive

Meeke u Citroënu neuspěl... | foto: Red Bull

První šampionát jsem vyhrál v 16 letech, když jsem navigoval mého bratra v lokálním mistrovství. To jsme jezdili s Toyotou Corolla, proto je neuvěřitelné být zde v tomto týmu. Nemyslím si, že je lepší místo," zakončil bývalý tovární jezdec Citroënu.

Tommi Mäkinen připustil, že schopnost Krise Meekea vyvíjet vůz jej přiměla k tomu, aby ho angažoval: "Všichni jsme moc rádi, že se Kris přidává k Toyota Gazoo Racing. Víme, že je velmi rychlý, ale přináší také spoustu zkušeností. Jeho technické znalosti jsou na velmi vysoké úrovni. 

img-responsive

Teď jej čeká Toyota, jak tam uspěje? | foto: Red Bull Content Pool

Věřím, že nám přinese nové poznatky a nápady, které nám pomohou udělat Yaris WRC ještě lepším. Jsem také velmi rád, že Jari-Matti bude i nadále pokračovat v tomto týmu. Odvedl pro nás velmi dobrou práci. Poslední dobou se navíc začal opět pravidelně stavět na podium, což je důležité."

Vytisknout

Diskuze: Toyota oficiálně potvrzuje příchod Krise Meekea, doplní Latvalu a Tänaka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

EuroOil-invelt team v Příbrami zvítězil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud