Meeke: Toyota je neuvěřitelně silným týmem

-haj, 21. října 2018, 11:31 Google+

Kris Meeke byl ve středu oficiálně potvrzen jako tovární jezdec týmu Toyota Gazoo Racing. Poté, co jeho angažmá u Citroënu bylo ukončeno náhle, je pilot za tuto novou šanci samozřejmě velmi vděčný. V zajímavém rozhovoru Meeke poodhaluje svůj první dojem z týmu Toyota a krátce se také vyjadřuje na adresu Citroënu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Týmy Toyota Gazoo Racing udělal na Meekea dojem

Týmy Toyota Gazoo Racing udělal na Meekea dojem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

O: Jaký je váš pocit z návratu do WRC?
Kris Meeke: Je to obrovské potěšení a čest mít možnost se vrátit. Jsou to tři roky, kdy jsem se potkal s Tommim Mäkinenem, diskutovali jsme o možnosti, kterou jsem měl, ale tou dobou to byla jen vyhlídka. Měl jsem potřebu zúčastnit se celé sezony od první rally a tou dobou jsem potřeboval odjet celou sezonu, protože jsem to předtím ještě nikdy nezažil. Tommi mému pohledu na věc rozuměl, ale jednoduchost a logika jeho vize mě nikdy neopustila. Dokonce i po mém rozhodnutí se jedná část mého já ptala, jestli jsem nepromeškal příležitost. Jsem tedy nadšený a vděčný, že jsem znovu dostal tuto možnost. 

O: Jaké jsou vaše první dojmy co se týmu týče?
KM: Výkony auta mluví za vše, už se nemohu dočkat, až s ním budu závodit. Bez jakékoliv pochybnosti se jedná o jedno z nejrychlejších aut v jehož pozadí je neuvěřitelně silný tým.

Co je také důležité, je kultura. Je tam japonská kultura respektu a cti, což je osvěžující a přívětivé. Podle mého názoru bych nemohl být na lepším místě. Vše, co mi Tommi vysvětlil během naší konverzace před třemi lety, se přeměnilo v realitu. Uspěl na své cestě, ale je lehké to pochopit. Je čtyřnásobným mistrem světa, zná vše z pohledu pilota. Celé je to prostředí, o kterém jsem si myslel, že už neexistuje, abych byl upřímný.

img-responsive

V Citroënu se Meekeovi zrovna nezadařilo... | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

O: Jak se váš návrat odvíjel?
KM: Celý svět ví, co se stalo dříve v průběhu tohoto roku, navíc jsem se rozhodl na nějakou dobu odmlčet a zůstat sám. Občas je lepší nereagovat. V průběhu té doby jsem zjistil, že jsem se v uplynulých 18 měsících moc nebavil. To zjištění bylo neuvěřitelné, ale rozhodl jsem se nenechat ležet svoji šanci ve sportu, který mám velmi rád. Dodalo mi to motivaci a odhodlání jako nikdy. Po Rally Finland jsem zavolal šéfům všech továrních týmů, abych jim řekl, že pokud by byla možnost, tak bych od nich rád slyšen nějaké novinky. Je evidentní, že s Tommim jsem se bavil a když se zeptal, jestli bych chtěl jezdit s jejich autem, tak to bylo jasné.

O: Jaké jsou vaše cíle pro první sezonu s vozem?
KM: Je to velmi jednoduché. Chtěl bych se v rallyovém autě znovu začít bavit a pomoci Toyotě získat šampionát. Je to tak jednoduché. Nejsem tu, abych působil potíže: Jsem neuvěřitelně jednoduše nadšený z toho, co nás čeká.

img-responsive

Na nové angažmá u Toyoty se Kris už těší. | foto: Citroën Racing

O: Toyota má v rally neuvěřitelný odkaz, je to pro vás důležité?
KM: Jednoznačně. Když jsem byl mladý, byl jsem fanouškem rally v celé té éře Toyoty s piloty jako Carlos Sainz, Didier Auriol a Juha Kankkunen. Pokračovat v této tradici se všemi těmi neuvěřitelnými jmény, to je geniální. A navíc vůbec první šampionát, který jsem vyhrál, byl s Toyotou. Bylo mi 16 a navigoval jsem svého bratra. Společně jsme vyhráli s Corollou z roku 1986 šampionát. Takže z několika důvodů je velmi důležité být tady.

Vytisknout

Diskuze: Meeke: Toyota je neuvěřitelně silným týmem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Příbram (CZE)

Zdeněk a Sandra Pokorní pokořili Rally Příbram

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud