Ogier a Neuville komentují výsledek šampionátu

-haj, 24. listopadu 2018, 23:13 Google+

Sébastien Ogier po obhajobě svého titulu minulý týden v Austrálii děkoval svému týmu M-Sport Ford World Rally Team. Francouz tak získal s britským týmem druhý titul v řadě. Ogier skončil společně se svým navigátorem, Julienem Ingrassiou, který jej navigoval na cestě ke všem titulům v kariéře (4 s Volkswagenem a 2 s M-Sportem), na pátém místě, ale to mu k zisku titulu stačilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Titul mezi jezdci letos obhájil Sébastien Ogier

Titul mezi jezdci letos obhájil Sébastien Ogier | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Francouzská dvojice v napínavé soutěži v Austrálii porazila své rivaly v boji o titul mistrů světa, kterými byli Thierry Neuville a Ott Tänak. Oba dva totiž chybovali na nedělních odpoledních zkouškách. Pilot Fordu Fiesta WRC tak měl cestu k titulu o to jednodušší, navíc vyhrál závěrečnou Power Stage.

"Na svůj tým jsem tak hrdý. Jste nejlepší!" začal Sébastien Ogier. Pilot se o nehodě svých rivalů doslechl na přejezdu k poslední zkoušce. "Musím říci, že mám trochu smíšené pocity, když jsem se to dozvěděl tímto způsobem na přejezdu. Tato sezóna byla tak intenzivní, ale pak jsem jel poslední zkoušku a v autě jsem na to mohl naposledy zatlačit."

img-responsive

Ogier poděkoval týmu a dodal, že mu Fiesta WRC snad nebude chybět | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Pro příští rok se Ogier přesouvá do továrního týmu Citroënu, a tak dodává: "Doufám, že toto auto nebudu postrádat". Jeho hlavní konkurent v boji o titul, Thierry Neuville, mu k úspěchu a zisku titulu mistra světa pogratuloval a hned dodal, že už se těší na další souboj příští rok. Jak již bylo zmíněno, Belgičan cíl soutěže neviděl, když havaroval dvě zkoušky před cílem. I tak by ale asi neuspěl - pro zisk titulu potřeboval porazit Ogiera, ale do odstoupení byl o dvě příčky za ním. Po pátečním defektu urazil Belgičan v neděli u své i20 Coupe WRC v jedné šikaně levé kolo. 

"Nebyl to konec, ve který jsme doufali," říká Thierry Neuville"Od pátečního defektu to bylo velmi obtížné jet jako první na trati. Ale snažili jsme se a stále jsme věřili, že titul je možné získat, ale pak přišel déšť. Bylo to všechno nebo nic, neměli jsme co ztratit, takže jsem na to tvrdě tlačil. V odpolední sekci jsme jeli přes limit a já auto naboural - je to součást hry."

img-responsive

Thierry Neuville už se těší na boje v příští sezoně | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

"První rána přišla proto, že cesta byla velmi kluzká. Jel jsem velmi rychle, byl široký a zničil první stupeň. To mě rozhodilo a neviděl jsem přes horizont, jel jsem pak moc rychle a trefil pařez," pokračuje jezdec týmu Hyundai. "Byla to ale skvělá sezona a gratuluji Sebovi s Julienem. Děkuji také mému týmu. Bojovali jsme a teď už se těším na krátkou přestávku před tím, než se zaměříme na to, co přijde v budoucnu. Už se těším na příští rok."

To Toyota může slavit zisk prvního titulu mezi konstruktéry od roku 1999, když Jari-Matti Latvala soutěž vyhrál. Ale snaha Otta Tänaka o zisk titulu mezi piloty skončila na předposlední zkoušce. Estonec trefil strom a poničil převodovku u svého Yarisu WRC. "Jen bláto, jel jsem prostě rovně a trefil strom. Kompletně jsem ztratil auto. Nemohli jsme pokračovat. Je to zcela určitě zklamáním," řekl Ott Tänak

img-responsive

Tänak byl zklamaný, ale Toyota slavila titul mezi konstruktéry. Ten vyhrála naposledy v roce 1999 s Corollou WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Vytisknout

Diskuze: Ogier a Neuville komentují výsledek šampionátu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup - listopad

Listopadová Traiva pro Odložilíka, Podešvu, Laczka a Vichtu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud