Abu Dhabi odchází od Citroënu, ten příští rok nasadí jen dvě auta. Šance Loeba, Ostberga anebo Breena tedy pohasínají

-haj, 1. prosince 2018, 16:59 Google+

Tovární tým Citroënu tento týden testoval na jihu Portugalska. Speciál C3 WRC byl v lehce upravených barvách - chyběla totiž loga sponzora Abu Dhabi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën příští rok přijde o podporu Abu Dhabi

Citroën příští rok přijde o podporu Abu Dhabi | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Tato náhlá změna na speciálu C3 WRC značí jediné, francouzský tým již nebude spolupracovat s Abu Dhabi. Jejich partnerství přitom začalo v roce 2013. Není žádným tajemstvím, že Abu Dhabi do projektu přinášelo hodně peněz a jen díky němu jsme mohli vídat 3 vozy Citroën na startu. 

Na konci října v Katalánsku Pierre Budar, šéf týmu Citroën, očekával setrvání Abu Dhabi u týmu. Díky tomu si také mohl dovolit do týmu přivést Sébastiena Ogiera a Esapekku Lappiho. Minulý týden se ale Budar v rámci posledního podniku Formule 1, Grand Prix UEA, setkal se zástupci Abu Dhabi a na podmínkách dalšího pokračování spolupráce se nedohodli. Abu Dhabi by se ale do WRC chtěl vrátit v roce 2020. Avšak s jiným týmem. Na druhou stranu by s Ogierem měl přijít i Red Bull, který je velmi štědrým sponzorem. 

img-responsive

Loeb letos dokázal jako jediný s C3 WRC vyhrát, příští rok jej ale za volantem tohoto speciálu neuvidíme | foto: Red Bull Content Pool

Díky této novině je velmi nepravděpodobné, že by se u týmu objevil Sébastien Loeb se třetím vozem. Francouz britskému Autosportu řekl, že na příští sezonu nemá jistý žádný start kromě lednového Dakaru, který pojede s Peugeotem 3008DKR připraveným týmem PH Sport. "Momentálně nic nemám a jsem otevřen diskuzím s jakýmkoliv týmem v jakékoliv disciplíně," řekl Sébastien Loeb

Účast Citroënu ve WRC by ale díky této změně nijak ohrožena být neměla. Na druhou stranu vydal prohlášení Mads Ostberg, který přiznal, že díky ukončení partnerství s Abu Dhabi padá možnost jeho startů s C3 WRC v příštím roce. Nor se k týmu přidal letos poté, co byl vyhozen po Rally Portugal Kris Meeke.

img-responsive

Ostbeg se u týmu cítil dobře, ale ten o jeho služby už nestojí | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Mads Ostberg na svém facebookové stránce napsal: "Jak už asi všichni víte, Citroën Racing se rozhodl nasadit příští rok v šampionátu jen dvě auta. Bez třetího auta se rozplynula moje poslední možnost na WRC smlouvu na příští rok. Momentálně jsem velmi smutný a zklamaný. V týmu jsem se cítil jako doma a byl jsem spokojen se směrem, kterým jsme se ubírali. Děkuji všem dobrým lidem v Citroën Racingu za sezonu 2018, která začala s jednou rally, ale skončila s odjetými osmi."

"V průběhu jejího trvání to bylo skvělé. Teď je čas opět zabojovat. Udělal jsem to už předtím a můžu to udělat znova. Jsem otevřen různým možnostem, ale ve WRC je samozřejmě moje srdce. Teď je čas na to vrátit se ke kreslícímu prknu a najít cestu, jak se dostat zpět. Jako rally jezdec jsem ještě neskončil," zakončil Ostberg. 

Díky těmto novinkám také padají šance Craiga Breena na další setrvání u Citroënu. Craig ale prý jednal s ostatními výrobci. Na druhou stranu u Hyundai a Toyoty mají plno, takže zbývá pouze M-Sport.

Vytisknout

Diskuze: Abu Dhabi odchází od Citroënu, ten příští rok nasadí jen dvě auta. Šance Loeba, Ostberga anebo Breena tedy pohasínají

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Obhajoba titulu ve WRC2 bude hlavním úkolem roku 2019

Škoda Motorsport 2019: Tidemand končí, Kopecký a Rovanperä zaútočí na titul ve…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud