Dakar v Sosnové zahřál zkřehlé diváky

Petr Eliáš, 19. března 2018, 19:13 Google+

MOGUL Dakar Setkání přilákalo na Autodrom v Sosnové špičkové dakarské týmy, množství diváků a také velkou zimu, která nečekaně zasáhla Evropu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Černý, Vít

Sdílejte článek

Dakarským speciálům spíše sluší písek a duny, ale při čtvrtém MOGUL Dakar Setkání na autodromu v Sosnové u České Lípy jim kulisu dělal spíše led a sníh. Prudké ochlazení, které v posledních dnech zasáhlo střed Evropy, pocítili hlavně diváci, kterých ale i tak do Sosnové dorazilo více jak pět tisíc. Svého druhu ojedinělá akce přilákala diváky ze všech koutů republiky, ale i z Polska a Německa, kde nemají šanci nic podobného zažít. Diváci v celodenním programu mohli sledovat umění řidičů dakarský Tater z týmu Tatra Buggyra Racing, kde Martin Kolomý s Martinem Šoltysem ukazovali, že Tatra je skutečně nezničitelná a vždy si najde cestu. Velkou show, kterou odměňovalo nadšení diváků, předváděl také nejmladší český závodník na Dakaru s kamionem Martin Macík z týmu Big Sock Racing. Jeho ladná jízda plná smyků a skoků dávala zapomenout na to, že jeho kamion váží deset tun a diváky rozhodně rozehřívala. Zahanbit se nedali ani řidiči sportovních offroadových speciálů Ford Tomáš Ouředníček z týmu South Racing a Boris Vaculík z týmu Barth Racing. Třešničkou na dortu byla účast závodního týmu MKR Technology, který do Sosnové přivezl špičkové závodní kamiony Renault, za jejichž volantem se objevil Marcel Sítník a Holanďan Martin van den Brink. Nádherný zvuk a velmi atraktivní jízda jejich speciálů bavila diváky po celý den. Trochu těžší úlohu měli motorkáři a čtyřkolkáři z týmů MRG, Barth Racing a Klymčiw Racing, pro něž to bylo v této zimě na sněhu a blátě opravdu složité. Přesto předvedli své stroje, a po celý den rozdávali stovky podpisů, stejně, jako úspěšná česká čtyřkolkářka Olga Roučková, které se jako první Češce podařilo Dakar dokončit. Asistenční Tatru „Balai“ předvedl divákům také Tomáš Tomeček, který letos vynikl na soutěži Africa ECO Race.

img-responsive

Mogul Dakar setkání | foto: Černý, Vít

Srdce fanoušků Dakaru potěšila spanilá a přitom velmi rychlá jízda krásně zrenovované Tatry 815 6x6, která dala spolu s historickým LIAZem vzpomenout na slávu Československých dakarských závodníků, kteří prošlapávali domácí dakarskou stopu. Během MOGUL Dakar Setkání se sešli také bývalí závodníci z dakarského týmu LIAZ a podepisovali fanouškům limitovanou edici plakátu, který byl vydaný jen pro tuto příležitost. Skvělou show předvedli také závodníci z dalších offroadových disciplín a například z dálkových soutěží Baja, či Intercontinental Rally, kteří do Sosnové přijeli v hojném počtu a na trati autodromu se rozhodně nenechali zahanbit. „Máme radost, že i přes nepřízeň počasí dorazilo do Sosnové tak velké množství diváků. Jsou to opravdoví fanoušci a věřím, že viděli pěknou show. Chci moc poděkovat všem týmům a soutěžícím za to, že přijeli a bavili diváky, a věřím, že si jejich přízeň užili. Těší mě kladné ohlasy od velkých týmů, které sami dobře ví, co je za takovou akcí za obrovské množství práce. Pro nás akce rozhodně nekončí, teď nás čeká několik dnů náročného úklidu a opravy tratě, protože Autodrom nyní vypadá tak, jako by se po něm přehnalo stádo dakarských náklaďáků. A přesně to se stalo. My jsme ale na to připravení, jsme rádi, že se diváci bavili, protože Dakar, to je prostě fenomén,“ říká ředitel Autodromu v Sosnové, Pavel Dušánek. V rámci doprovodného programu MOGUL Dakar Setkání mohli diváci sledovat také exhibiční závod Autodrom Rally Série, který ovládl jeden z největších mladých talentů českého motoristického sportu, teprve šestnáctiletý Petr Semerád, který zvítězil s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX.

Více informací na www.autodrom.cz 

Vytisknout

Diskuze: Dakar v Sosnové zahřál zkřehlé diváky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Dominik Brož vyráží na Azorskou rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud