Barum Czech rally Zlín pokračuje druhým dnem

RallyZone.cz / mediafax, 1. září 2012, 13:05 Google+

Druhým dnem pokračuje v sobotu ve Zlíně a jeho okolí 42. ročník Barum Czech rally Zlín, jedna z nejvýznamnějších motoristických soutěží v České republice. Jak agenturu Mediafax informoval mluvčí závodu Roman Ordelt, celá rally bude zahrnovat 270 kilometrů rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

"Očekáváme opět příjezd několika desítek tisíc motoristických fanoušků. Nejvzdálenější místo je od centra soutěže vzdáleno 50 kilometrů," poznamenal Ordelt.
 
Vzhledem k tomu, že se očekává příjezd vysokého počtu závodníků světových tříd spojený s mimořádnou diváckou návštěvností, přijali policisté řadu mimořádných bezpečnostní opatření, která potrvají do nočních nedělních hodin.
 
Zlínští strážníci nasadí v průběhu letošní Barum rally na 70 strážníků, kteří budou společně s policisty republikové policie dbát na bezpečnost v ulicích Zlína. Motorizovaní fanoušci by se měli podle policistů na jednotlivé RZ dostavit v dostatečném předstihu a nejlépe využít MHD, jelikož míst pro zaparkování bude velmi málo. Policisté i strážníci také budou ve zvýšené míře kontrolovat rychlost řidičů. Strážníci se také zaměří na namátkové kontroly prodejců, kteří v době konání této akce nabízejí různé zboží, zda mají vyřízena všechna potřebná povolení, zejména k záboru veřejného prostranství. Pod drobnohledem budou i taxikáři.
 
Na objednávku pořadatelů rally zajistil Dopravní podnik Zlín - Otrokovice v neděli zvláštní autobusovou kyvadlovou dopravu k RZ Maják, která pojede ze zastávky Náměstí Práce na zastávku U Majáku. Autobusy se otočí na okružní křižovatce a pojedou od zastávky U Majáku zpátky na zastávku Náměstí Práce. Tyto autobusy budou jezdit před zahájením a po ukončení rychlostní zkoušky v intervalu 15 minut. Doba trvání kyvadlové přepravy bude upřesněna v závislosti na zájmu cestujících. Cestující nemusejí za jízdu zvláštní autobusovou dopravou nic platit.

"Při této nedělní RZ budou strážníci ve spolupráci s policisty usměrňovat provoz v ulici Březnická, kde budou řidiči moci zaparkovat svá vozidla po pravé straně komunikace," doplnila mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Vytisknout

Diskuze: Barum Czech rally Zlín pokračuje druhým dnem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Zlínský Woodstock oživí letošní Barum rally

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud