Solberg dostal od komisařů za nehodu varování + VIDEO

iM2, 6. října 2012, 20:41 Google+

Petter Solberg si neustále láme hlavu nad tím, co zapříčilo jeho spektakulární výjezd z trati během druhé etapy francouzské soutěže. Jezdec Fordu při tomto výletu srazil telegrafní stožár, který jen těsně minul přihlížející diváky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg, Petter - Patterson, Chris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Záběry z helikoptéry ukazují jen velký chaos. Petter Solberg nezvládl středně rychlou levotočivou zatáčku a vylétl z náspu pro silnici. Pak však velmi rychle pokračoval keříky s vinnou révou. Nor nebrzdil, naopak jel na plný plyn zpět směrem k silnici, tu minul a pokračoval vinnými keři na druhé straně. Cestu si takto razil až do doby, kdy ho zastavil telegrafní stožár. Ten přerazil a padající dráty jen těsně minuly přihlížející diváky. 

"Někteří by se při těch obrázcích mohli ptát, 'proč nebrzdil?', já jsem ale zůstal vší silou na plynu. Věděl jsem totiž, že trať musí za chvíli přijít. Díky mnoha větvičkám na mém předním okně jsem jí ale nepoznal a neviděl jsem vůbec, že jsme jí už přejeli. Očekával jsem otevřené místo. Jen jsem tak pořád rovně až k tomu stožáru," řekl Petter Solberg. 

Proč k tomu všemu došlo, o tom chce Petter ještě přemýšlet. "Musím se na to prvně pořádně podívat. Jedno je jisté, auto bylo absolutně v pořádku. Nebyly s ním žádné problémy." Stopku mu vystavil až náraz do sloupu, který poškodil řízení a ovládání pravého předního kola. Očekává se ale, že se do soutěže zítra vrátí. "Nevím, jestli bych zde byl schopen zajet lepší než třetí místo. Cítil jsem se ale dobře a auto jelo perfektně."

Celý incident měl ale pro Pettera odpoledně ještě dohru. Sportovní komisaři si nehodu řádně prohlédli z televizních záběrů a Nora varovali před z jejich pohledu nebezpečnou jízdou a nevynuceného ohrožení diváků. Nelíbilo se jim především, že Solberg v momentu, kdy nic přes čelní sklo neviděl, nezačal brzdit.

Video z nehody:


Onboard ze Solbergova vozu:


 


Vytisknout

Diskuze: Solberg dostal od komisařů za nehodu varování + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Ford: Co přinese budoucnost?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud