Štěpán Vojtěch před dalšími starty testoval

ar1, 17. září 2007, 18:32 Google+

Na šotolinové trati nedaleko Červené Vody absolvoval OMV BIXXOL Rally Team CZ jednodenní oficiální testování. Čtvrteční test posloužil jednak k vyzkoušení povrchu, svých charakterem velmi podobnému tomu, který lze očekávat na Britské rallye, ale také k seznámení se s teamovým zázemím.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vojtěch, Štěpán

Vojtěch, Štěpán | foto: OMV Bixxol Rally team CZ

Sdílejte článek

Pro zbylé dva letošní závody v mistrovství světa se totiž rozhodl nevyužít podpory Stohl Racing, se kterým až doposud úzce spolupracoval.

Tento krok objasňuje manažer OMV BIXXOL Rally Teamu CZ Tomáš Pochop: “Učinili jsme rozhodnutí, a to takové, že Irsko a Wales absolvujeme s teamem Martina Prokopa, se kterým jsme dnes také testovali. Je to pro nás logické vyústění dlouhodobější spolupráce, první dojmy od přístupu až po nastavení vozu, nás ve správnosti tohoto rozhodnutí jen utvrzují. Štěpán si dnes mohl poprvé osahat jak auto, tak i zázemí celého teamu.“

K průběhu celodenního testu Štěpán Vojtěch ze svého pohledu doplňuje: „Odehrával se na hodně rozbité a podmáčené šotolině, obdobné jakou můžeme očekávat i v listopadu ve Walesu. Pro nás to bylo hodně cenné, já osobně jsem velmi spokojený. Auto fungovalo celou dobu bez problémů a my jsme se o to více mohli věnovat jeho nastavení, kdy jsme vyzkoušeli jeho různé varianty.“ Štěpán s povděkem kvituje i přístup členů teamu a spolupráci s bývalým továrním pilotem fordu. „Roman Kresta pohlídá, že auto přijede na test připraveno v perfektním stavu, všechno tak funguje zatím bez sebemenších komplikací. Celkový přístup je velmi profesionální,“ uzavírá liberecký pilot.

V nejbližší době čeká OMV BIXXOL Rally Team CZ začátkem listopadu rakouská Waldviertel Rally. Prakticky den na to pak odlétá za další soutěží do Irska o čtrnáct dnů později uzavře letošní sezónu ve Velké Británii, konkrétně ve Walesu, kde se poslední díl světového šampionátu pojede.

OMV BIXXOL Rally Team CZ

Vytisknout

Diskuze: Štěpán Vojtěch před dalšími starty testoval

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

McRae, Colin

Potvrzeno: Zahynul Colin McRae!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud