Citroën jde po vítězství

Tomáš Musil, 2. října 2007, 19:50 Google+

Po strhujícím závěru Novozélandské rally se vrací světová špička zpět do Evropy. Konkrétně do Španělska na 43. ročník asfaltové Katalánské rally. Po šotolině se tedy opět jako v Německu přesouváme na oblíbený povrch Francouze Sébastiana Loeba a jeho týmového kolegy Daniho Sorda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani

Sordo, Dani | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Jezdce týmu Citroën čeká velká výzva v podobě první ryzí asfaltové soutěže v tomto roce. „Ano, počasí je zde velmi podobné jak v Monte Carlu, ale to je zcela specifický závod, kde vládnou trošku jiné podmínky," říká Sébastien Loeb. „Německo," ptá se Dani Sordo. „Až Katalánská rally bude první zcela asfaltovou soutěží v tomto roce!"

„O to těžší závod nás tu čeká," předpovídá technický ředitel týmu Citroën Sport. „Katalánská rally je opravdu ryzím asfaltovým podnikem. Doufejme, že kombinace zkušeností našeho týmu a schopností našich posádek bude ta správná, která nám pomůže najít to správné nastavení vozu pro tento charakteristický závod."

„Určitě se pojede v ostrém tempu, takže najet nějaký větší náskok bude velmi složité. Jak v lednu v Monte Carlu, tak i v srpnu v Německu C4 WRC ukázala, že jsme konkurenceschopní a dokážeme i vyhrávat. Byli bychom rádi, kdyby tento trend pokračoval i nadále," doufá Loeb, který se pokusí oplatit Grönholmovi porážku z předchozího podniku.

„Jet na domácí půdě před všemi fanoušky, rodinou a přáteli je vždy velmi příjemné,“ říká s úsměvem domácí matador Dani Sordo. „Zároveň je to však velmi svazující, protože nechcete nikoho zklamat. Nicméně vím, že se všechno soustředí na úspěch Sébastiena. Pokusím se udělat vše pro to, abych Sebovi pomohl snížit ztrátu na Marcuse. Budu bojovat, jak proti mému vlastnímu soupeři."

„Poslední dva ročníky jsme zde vyhráli a letos se nám s novým autem podařilo též dvakrát uspět na asfaltu," vysvětluje šéf celého týmu Citroën. „To nás možná mírně favorizuje, ale nevíme, jaký pokrok udělali naši soupeři. A nepodceňoval bych ani počasí, to může sehrát velkou roli. Proto jedeme do Španělska s respektem a opatrností.  Měli bychom potvrdit výsledky z testování i z posledních závodů, ale víme, že to nebude jednoduché. Rozhodně se ale můžeme těšit na zajímavou podívanou…"

 

Vytisknout

Diskuze: Citroën jde po vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan

Jan Kopecký testoval ve Španělsku

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud