Loeb: Jdeme za rekordem

Tomáš Urban, 21. ledna 2008, 16:00 Google+

Populární Francouz chce získat rekord. Jeho vyjádření k rally Monte Carlo 2008, co očekává a co by si přál jeho týmový kolega.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sebastien Loeb se chystá na start Rally Monte Carlo. V této soutěži pokud vyhraje, bude nejúspěšnějším jezdcem, kterému se podařilo pětkrát vyhrát tuto velmi těžkou soutěž. Zároveň může úspěšně vykročit k zisku pátého titulu mistra světa, což by byl opět rekord.

„Jsme teprve přes startem sezóny, je zde mnoho neznámých faktorů, které mohou vše ovlivnit. Bude důležité vybrat správné gumy, vzhledem k měnícím se podmínkám. Pokusíme se vyhrát, a brát tuto soutěž za správný krok k dalšímu titulu,“ říká Daniel Elena

„Snem je bílé Monte Carlo,s opravdovými sněhovými podmínkami. Etapy jsou však v různých regionech, takže rychlostní zkoušky budou rozdílné. Čtvrteční zkoušky jsou široké, rychlé a kluzké,“ říká Sebastien Loeb a dodává: „Oblast Ardeche má technické zkoušky, ale na rozbitějším asfaltu. Loni to zde bylo na suchu, bylo by zajímavé kdyby napadl sníh a zamrzlo,“.

„Jsem velmi rád, že opět pojedeme přes Col de Turini a že se opět pojedou klasické úseky. Bude náročné jet všechny čtyři nedělní zkoušky na jedněch gumách,“ říká potěšeně Loeb.

K Rally Monte Carlo se také vyjádřil týmový kolega Loeba Dani Sordo. „Už se na soutěž velice těším, budeme všichni potřebovat nějaký čas na seznámení s novým obutím,“ a dále dodává: „Doufejme, že jsme vše dobře na tuto soutěž připravili, ale očekávat můžeme kde co. Je to rally. Zdejší zkoušky jsou fantastické. Především ale potřebujeme dojet, a přinést týmu body, ale kdybychom skončili do třetího místa, a ještě dovezli body týmu, byl by to obrovský úspěch,“ říká nadšeně Dani Sordo

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Jdeme za rekordem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Subaru WRT

Bude nová Impreza WRC vítězné auto?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud