Martin Bujáček před startem sezony

ar1, 7. dubna 2008, 21:48 Google+

V sobotu 5. dubna se na letišti v Biskupicích a okolních cestách uskutečnilo testování Mitsubishi Lancer sedmé evoluce, se kterou se v nadcházející sezoně představí jezdec Andrea Rally Teamu Martin Bujáček.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bujáček, Martin

Bujáček, Martin | foto: Nowi

Sdílejte článek

Jedná se o osvědčený vůz z uherskobrodských dílen Locar. V Biskupicích šlo hlavně o test funkčnosti vozu a také samozřejmě o získávání zkušeností se čtyřkolkou, se kterou toho Martin zatím moc nenajezdil.

V Biskupicích se ukázal také populární Pavel Valoušek, který se snažil předat mladému jezdci své bohaté zkušenosti s vozy s pohonem všech čtyř kol. Určitě mu patří jménem celého Andrea Rally Teamu velký dík za jeho snahu. Testování se zúčastnil se svým Lancerem osmé evoluce taky další jezdec s vozem od přípravce Locar, kterým je Milan Pantálek.

První soutěží, kterou má sedmnáctiletý jezdec z Uherského Brodu letos v plánu je Böttcher Rally Vyškov, jež se uskuteční 18. – 19. dubna. Zde se Martin představí se spolujezdcem Billy Latifem s vozem Škoda Fabia ve třídě N1. Bude to jeden z posledních startů této posádky v Poháru mládeže.

Do testovaného Mitsubishi potom jezdec přesedne asi v polovině června, po dosažení plnoletosti a získání řidičského průkazu. V plánu jsou závody „malého“ mistráku a tým uvažuje o nasazení posádky také do dvou soutěží mezinárodního mistrovství České republiky.

A jaké cíle si do úvodu sezony dává samotný jezdec? „Tak hlavním cílem je vždy dojet do cíle a neublížit sobě ani autu, ale budeme se snažit jet tak jako v minulém roce. Rád bych dojel mezi třemi nejlepšími, uvidíme, jak kluci pojedou. Ale jak říkám, hlavní cíl je dojet a získat zkušenosti na tratích, na kterých jsem ještě nejel.“ Co si jezdec slibuje od přestupu do velkého PV? „Bude to velká změna a uvidím, jak se s tím dokážu vyrovnat. Několikrát jsem už s Mitsubishi startoval na různých závodech a tak vím, do čeho jdu, ale tento rok chci hlavně pořádně poznat auto a vždy se pokusit dojet do cíle. O výsledek letos až tolik nepůjde. První závod by měl být někdy v červnu a už se na to moc těším!“

Nezbývá než talentovanému jezdci popřát hodně sportovních úspěchů na tratích rychlostních zkoušek a také hodně spolehlivé auto, což je určitě základní předpoklad dobrého výsledku v soutěžích.

Tisková zpráva Andrea Rally Team

Vytisknout

Diskuze: Martin Bujáček před startem sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Starý, Petr

Jan Kopecký dojel v Istanbul Rally pátý!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud