Kresta vyrazí do Bohemky s novým motorem

RallyZone.cz, 1. července 2008, 15:05 Google+

Ač rodák ze Zlínska, bere Roman Kresta Rally Bohemia jako jednu ze svých domácích soutěží. Tradiční podnik mu přirostl k srdci během působení v továrním týmu Škoda Motorsport, jenž sídlí stejně jako centrum soutěže v Mladé Boleslavi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kresta, Roman - Gross, Petr

Kresta, Roman - Gross, Petr | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Roman nastoupí do sedmého dílu MMČR s Mitsubishi Lancer Evo IX Mogul Racing Teamu s hlavním cílem - posílit svou roli vedoucího muže mistrovství. Jeho mechanici měli v krátké pauze napilno, hlavně s výměnou a nastavením motoru. 

Fanoušci a odborníci očekávají od Rally Bohemia především další díl souboje Romana s Václavem Pechem. Tato řež dvou špičkových závodníků s japonskými speciály z dílen Charouz Racing Systemu je hlavní story šampionátu. Co soutěž, to jejich bitva. V posledních dvou podnicích byl mezi nimi v cíli rozdíl jen ve vteřinách.

Roman dokázal na Mladoboleslavsku zvítězit pětkrát. Třikrát s Octavií WRC, s Peugeotem 206 WRC a posledně loni s Lancerem Evo IX. I proto má soutěž rád. Letos se těší na změnu harmonogramu podniku, stejně jako na návrat rychlostních zkoušek v okolí Mladé Boleslavi. S navigátorem Petrem Grossem budou spoléhat na nový motor, který nahradil agregát z nedávné Horácké Rally Třebíč.

Roman Kresta: „Čeká nás hodně těžká soutěž, která v šampionátu sehraje určitě velkou roli. Těší mě návrat zkoušek v okolí Mladé Boleslavi, stejně jako zpřeházení harmonogramu. Od Horácké rally bylo jen málo času na přípravu, ale myslím, že jsme vše zvládli. Hlavně kolegové mechanici se ale nezastavili. Po problémech s motorem jsme museli dát nový agregát, který vyzkoušíme až v oficiálním shakedownu. Jsem špatný statistik své kariéry, takže až na tiskové konferenci k „Bohemce“ jsem si uvědomil, že jsem ji vyhrál už pětkrát. Mám tuto soutěž rád, po Barum rally je mým druhým domácím podnikem. V Mladé Boleslavi jsem díky působení ve Škodě Motorsport strávil mnoho let, takže můj vztah k tomuto místu je stále silný.“

Pět triumfů Romana Kresty v Rally Bohemia
2000 – Škoda Octavia WRC
2001 - Škoda Octavia WRC
2002 - Škoda Octavia WRC
2003 – Peugeot 206 WRC
2007 – Mitsubishi Lancer Evo IX

BPA

Vytisknout

Diskuze: Kresta vyrazí do Bohemky s novým motorem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Škoda Motorsport

Oficiální představení Fabie S2000: Máme fotky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud