Loeb: Hlavně, když to má volant

Tomáš Musil, 11. září 2008, 19:42 Google+

Zdá se, že každoroční boj o titul ve WRC už Sebastiena Loeba trochu omrzel. Proto si našel zpestření v podobně dvou závodu s Porche Carrera a přesvědčil, že je mu jedno s čím jede. Hlavně když to má volant.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Když Loeb dostal nabídku na svezení v tomto voze a následný souhlas týmu Citroen, týden po vítězné Novozélandské rally se přesunul do jižní Francie, aby zde odjel dva víkendové závody v Porche Matmut Carrera Cupu. Nemyslete si však, že si jel odpočinout a příjemně strávit víkend. S okruhovými závody má už pár zkušeností. V roce 2005 a následně i 2006 se zúčastnil čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans a naposled minulý rok v prosinci okusil jaké to je, svézt se ve Formuli 1 týmu Renault.

V sobotu se Loeb do závodu kvalifikoval jako dvanáctý a hned v závodě ho čekal těžký úkol, jelikož na trať začalo pršet. Paradoxně to však Loebovi pomohlo a během prvního kola se propracoval na osmou příčku. Druhé kolo už však tak slavné nebylo.

“Cítil jsem, že jsem rychlejší než ostatní, ale zároveň jsem chtěl jet opatrně. V jedné delší pasáži jsem pak zkusil zaútočit na auta přede mnou, bohužel jsem šel však pozdě na brzdy a vyletěl mimo trať. Byl jsem na sebe naštvaný, ale pak jsem si začal jízdu naplno užívat. Auto jelo perfektně a hodně jsem se naučil.”

Po výpadku ve druhém kole se dokázal nakonec z 22. příčky vrátit a během dvaceti kol se dostat až na místo sedmé. Nedělní závod pak byl pro Loeba hodně krátkou záležitostí. Hned v první zatáčce do něj narazil soupeř, a i když se mu s poškozeným vozem podařilo dojet do boxů, nakonec se však rozhodl nepokračovat.

”Musím přiznat, že jsem byl hladový po úspěchu, ale když jsem se chystal zatočit, dostal jsem ránu z boku do levého zadního kola. Náraz sice nebyl tak prudký, stačilo to však, aby pneumatika praskla.”

”Proč bych zdržoval jezdce, kteří jsou hladoví po dalších bodech do šampionátu, a sám dojel na pozici, která mě nijak nepovzbudí. Jsem trochu zklamaný, protože jsem chtěl vědět, jak pojedu na vlhké trati, ale jak se říká, takové je závodění! Závody jsem si však užil, musím poděkovat všem, kteří mně toto svezení umožnili. Tento typ závod je pro mě něco nového a odjíždím odsud s dalšími zkušenostmi.”
Vytisknout

Diskuze: Loeb: Hlavně, když to má volant

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Preview: Rallye Principe de Asturias

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud