Petr Leška a Josef Polášek účastníky X. Agrotec Rally Ice Tour

Jiří Hejtmánek, 13. prosince 2017, 15:11 Google+

Od úvodního buly jubilejní  X. Agrotec Rally Ice Tour, která si klade za cíl nejen pobavit a udělat radost všem přátelům rychlých kol, ale především pomoci těm, kteří to potřebují, nás dělí již necelé dva měsíce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Ice Tour

Rally Ice Tour | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak už napovídá samotný název akce, hokejová benefice pro nadcházející ročník získala nového generálního partnera, kterým se stala skupina Agrotec Group. Za její významnou podporu jí patří velké poděkování.

Nyní přejděme ale k tomu, na co se můžete v sobotu 27. ledna 2018 ve Zlíně těšit. Úderem sedmnácté hodiny se na ledové ploše Zimního stadionu Luďka Čajky ve Zlíně proti sobě postaví v tradičním ‘bratrovražedném’ hokejovém souboji nejdříve rallyové výběry Čech a Moravy. Následně pak v poslední třetině nejlepší (a přeživší) zástupci těchto celků nastoupí bez bázně a hany proti legendám, oblékajícím v nedávné minulosti barvy domácího hokejového klubu.

Jak již bývá dobrým zvykem, na zlínském zimním stadionu se každoročně objeví v roli hosta i některá ze známých osobností televizní obrazovky. Tímto hostem, jehož jméno jsme již avizovali v předchozí tiskové informaci, bude populární herec Josef Polášek.  „Můžu říci, že hokej jsem hrál na základce ve Zlíně, takže s ním mám jakousi zkušenost. Zároveň ale musím přiznat, že to byl jediný zápas, jediná třetina a ve skutečnosti vlastně jediná minuta, protože mě trenér-tělocvikář odvolal na střídačku hned potom, co jsem přejel modrou čáru rychleji než puk,“ říká s úsměvem jemu vlastním zlínský rodák. „Přes výše uvedené musím ale říct, že hokej miluju a považuji ho za ‘nejdívatelnější‘ sport, který znám. A když jde o hodně, hulákáme svorně před obrazovkou celá rodina. Těším se tedy, až si ‘zabékám‘ na zlínském stadiónu pěkně naživo. A vůbec mi přitom nebude vadit, že někteří hokejisti vlastně nebudou až tak hokejisti, ale automobiloví závodníci,“ těší se na lednové utkání Josef Polášek.

Pomyslnou třešničkou na dortu jubilejní X. Agrotec Rally Ice Tour 2018 bude vložené utkání bývalých i stávajících hvězd zlínského hokeje proti výběru nejlepších hráčů týmů rally Moravy a Čech ve třetí třetině exhibice. Aktuální generaci hokejových Beranů bude na ledě zastupovat například Zdeněk Okál mladší, za dříve narozené zlínské hráče pak stoprocentně nebude chybět rekordman v počtu kanadských bodů dosažených v nejvyšší domácí soutěži Petr Leška. „Hokej stejně jako rally ke Zlínu po dlouhá léta patří. Proto jsem rád přijal pozvání od organizátorů na letošní ročník této benefice, kde se obě tyto disciplíny každoročně mísí. Navíc rád vždy podpořím dobrou věc, o což tady půjde i tentokrát. Po delší době se navíc opět rád potkám na ledě s kamarády, se kterými jsme toho na zlínském zimáku zažili opravdu hodně. Zároveň věřím, že společně s jezdci rally uděláme radost lidem, kteří pomoc potřebují a především si ji zaslouží,“ vyzdvihnul pozitivní dopad celé akce dvojnásobný mistr české extraligy Petr Leška. Na soupisce ‘modrožlutých‘ by se společně s ním měla objevit minimálně desítka dalších zvučných jmen zlínského hokeje.

Rally Ice Tour nemá jenom rámec sportovního a přátelského setkání, ale v posledních letech je jejím nedílným posláním hlavně charitativní oblast. Nejinak tomu bude samozřejmě i při jubilejním desátém ročníku, kdy akce podpoří například dva nevidomé lyžaře, kteří se budou účastnit nadcházející paralympiády.

"Mezi dalšími obdarovanými se v roce 2018 objeví mimo nevidomých sportovců také jméno desetileté Anetky Kráčalíkové z Velíkové u Zlína, či Veroniky Fojtíkové z Rybí na Novojičínsku. Po několikaleté podpoře dětského domova ve Vizovicích tentokráte podpoříme Mateřskou školu pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami ve Zlíně," odtajnil jména obdarovaných hlavní pořadatel akce Vladimír Barvík. "Především pro diváky, kteří hodlají navštívit tuto benefiční akci s dětmi, bude připraven i rozmanitý doprovodný program," láká k návštěvě stadionu Barvík. Více se nejen o programu, ale také o příjemcích finanční pomoci, dozvíte z další tiskové zprávy.

Upřímné poděkování pořadatelů  za podporu patří nejen generálnímu partnerovi, ale i dalšímu z významných podporovatelů akce, kterým je advokátní kancelář Bartončík&Bartončík. Hlavním mediálním partnerem pak i pro nadcházející ročník zůstává Rádio Zlín. Obrovské díky patří ale samozřejmě všem, kteří se na podpoře akce podílejí.

Těšíme se tedy na vás v sobotu 27. ledna 2018 od sedmnácti hodin na zlínském Zimním stadionu Luďka Čajky, při jubilejním desátém ročníku benefiční akce s názvem Agrotec Rally Ice Tour 2018. Přestože se jedná o benefici, vstup je tradičně zcela zdarma.

Vytisknout

Diskuze: Petr Leška a Josef Polášek účastníky X. Agrotec Rally Ice Tour

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Tomáš Knápek „V roce 2018 chceme bojovat o stupně nejvyšší.“

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud