Václav Pech jun. se těší na horizonty v Českém Krumlově

Tomáš Urban, 26. května 2011, 21:48 Google+

Českou republiku reprezentující posádka Václav Pech jun. - Petr Uhel odjížděla minulý týden ze Slovinské Ljubljaně ověnčená trofejemi, které získala za první místo v Rallye Saturnus. Radost v EuroOil teamu byla o to větší, že se podařilo tuto rallye vyhrát počtvrté za sebou, což se ještě nikomu nepodařilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

To pořádně zvedlo náladu Václavu Pechovi jun., který je tak na nadcházející Rallye Český Krumlov, soutěž započítávanou do Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, řádně natěšený. „Rallye Český Krumlov je jedna z mých nejoblíbenějších soutěží. Rychlostní zkoušky jsou tady hodně technické a většinou vedou po úzkých šumavských silničkách. Krumlov je první soutěží sezony, která se jede už v hodně zelené a ještě neposekané krajině, což je na jednu stranu pěkné pro oko, ale na druhou stranu se v krajnicích skrývají kameny a pařezy, které se musejí již v tréninku pečlivě zaznamenat do rozpisu. Velmi jednoduše se totiž o ně dá prorazit pneumatika nebo dokonce ohnout zavěšení kola, jak už jsme se v minulosti několikrát přesvědčili. Na trati je také velké množství horizontů, na kterých se skáče, a nalétáme tak tady tolik, co za celý rok na ostatních soutěžích dohromady. Většinu horizontů známe z minula a máme je načtené. Víme tedy, co si kde můžeme dovolit, a kde by byl velký skok zbytečným rizikem. Už v roce 2002, tehdy s Fordem WRC nás totiž už takový jeden „vyškolil“. V tréninku při pomalejší jízdě vůbec na to nevypadal, ale při závodě byl dopad takový, že Petr chvíli nečetl a už jsem myslel, že budu muset zastavit a pomoci mu. Naštěstí další díra Petrovi dech vrátila. Mechanikům jsme tím samozřejmě také připravili dost práce,“ říká k náročné trati Václav Pech jun.

Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 27. května přesně v 16:00 okruhovou rychlostní zkouškou na českobudějovickém výstavišti a na posádky čeká celkem dvanáct rychlostních zkoušek ve dvou etapách, a trať je dlouhá více než 600 kilometrů. Cíl a vyhlášení výsledků proběhne v sobotu krátce po sedmnácté hodině v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem. EuroOil team a Václav Pech jun. zvou a těší se na všechny fanoušky rallye.

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. se těší na horizonty v Českém Krumlově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

rally šumava

Jan Černý do Českého Krumlova pozdě, ale přece.

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud