Slušovice a nepopulární brambora

Ondřej Krajča, 14. prosince 2011, 22:27 Google+

Svou poslední soutěž v této sezóně absolovala také posádka KRTZ Teamu Patrik Rujbr a Richard Nesvadba.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rujbr, patrik

rujbr, patrik | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro Patrika i Richarda to byla první start na této soutěži, která již třetím rokem uzavírá motoristickou sezónu v České republice. Ve Slušovicích vezla tato posádka na svém Mitsubishi startovní číslo 20 a závěr sezóny si chtěli oba pořádně užít.

Trať obou rychlostních zkoušek byla mokrá a tak bylo jasné, že přeci jenom by se nějaké zbytečná chyba nemusela vyplatit. První rychlostní zkouška byla okruhová a na ní zajel Patrik s Richardem parádní desátý čas absolutně. Na Podhoranu to byl třináctý čas a celkově po polovině soutěže to bylo jedenácté místo s minimální ztrátou na první desítku. „Soutěž jsme pojali jako rozloučení se sezonou a zároveň taky jako testovací. Před soutěží se udělaly nějaké úpravy na brzdách a v závodě jsem si ověřil, že brzdy konečně fungují, tak jak si představuji“, říká Patrik. „Na rally jsem se těšil, už mě od Brodu chybělo svezení v závodním autě, nějak jsem si letos zvykl v něm sedět dost často a zároveň jsem byl zvědavý, jak budou fungovat brzdy, které nás trápily skoro celou sezonu. Už od prvního kola na okruhu se ukázalo, že fungují, jak si představujeme a svezení jsem si užíval. Podle ovací bylo vidět, že i divákům se naše jízda líbí. I když to byla rallyshow, byli jsme s Patrikem příjemně překvapení z našich časů“, dodává spolujezdec Richard Nesvadba.

Druhá sekce dvou rychlostních zkoušek opět začínala okruhovvým testem na dostihové dráze ve Slušovicích. Tento test posádce velmi seděl a při druhém průjezdu zajeli osmý čas absolutně, což je posunulo mezi nejlepších deset posádek. Druhý průjezd Podhoranem a další zlepšení. Tentokráte to byl skalp Lukáše Lapdavského a posádka zeleno-černo-bílého Mitsubishi Lancer Evo X vybojovala ve Slušovicích krásné osmé místo celkově a ve třídě 3 nepopulární bramborovou medaili za trojicích Orsák, Bujáček a Březík. „Svezení na Mikulášské rally bylo parádní, výsledek pěkný, jen mě trochu mrzí, že jsme nedosáhli s Richardem na pohár ve skupině, o to by bylo rozloučení se sezonou příjemnější. Osobně jsem rád, že se podařilo vyzkoušet opravené brzdy, které dávají prostor ke zlepšení výsledků v příští sezoně“, jsou slova Patrika Rujbra a spolujezdec Richard dodává: „Opravdu jsme si soutěž moc užili a věřím, že když nevyšel pohár letos, tak příští rok se nám určitě na některé soutěži podaří pohár společně vybojovat. Zároveň oba děkujeme za podporu v letošní sezoně našim sponzorům, bez kterých by se nedalo absolvovat tolik závodů, mechanikům za přípravu vozu, našim rodinám, že nám závody tolerují a také spoustě fanoušků, kteří nám fandí u trati. Všem přejeme příjemný závěr roku a hodně úspěchů a pohody v nastávajícím roce 2012. Zároveň všem slibujeme, že nás zase ve stejné sestavě budou v příští sezoně vídat na tratích českých rally.“

Vytisknout

Diskuze: Slušovice a nepopulární brambora

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally mikuláš

Ve Slušovicích stříbrní

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud