Stříbro z Jeseníků má pro Rujbra chuť zlata

Miroslav Vebr, 30. září 2013, 22:56 Google+

Další z vydařených závodů v letošní sezoně má za sebou smíšená posádka Patrik Rujbr – Petra Řiháková. Jejich zatím poslední start je spjat s sedmým sprintem - AZ Pneu Rally Jeseníky, kde si rozšířili pohárovou sbírku o druhá místa ve třídě a kategorii 2WD.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po nepříliš vydařené Barum Czech Rally Zlín 2013, kde posádka týmu KRTZ s.r.o. ve složení Patrik Rujbr – Petra Řiháková havarovala, přišel na řadu uklouzaný sprint v Jeseníkách. Počasí ani tady nijak nevybočilo z standartu letošního roku. „Na Jeseníky jsme se vydali za škaredého podzimního počasí, ale to už tak nějak k šternberskému sprintu patří. Trénink probíhal v pohodě. Typ rychlostních zkoušek se nám zde líbí, až na klouzavé asfalty, které pořádně kloužou i za sucha, natož když hlásili déšť. Odtrénováno jsme měli docela rychle a tak nás odpoledne čekalo jen příjemné lenošení a přemýšlení, jak se nám bude v sobotu dařit,“ popsala před závodní program posádky Petra Řiháková. P + P má letošní sezonu ve sprintech velmi dobře rozjetou. Průběžné vedení ve třídě 5 i mezi dvoukolkami jistě velmi těší, ale o výsledku ještě není rozhodnuto. Své postavení posádka mohla upevnit právě v Šternberku. Na start se vedle pravidelných soupeřů postavili i dva páni jezdci z velkého mistráku. „Boj o titul ve dvoukolkách je velmi vyrovnaný. Kromě našich velkých soupeřů Petra Bryndy a Adama Koblihy se tentokráte přihlásili i Smékal s Petákem, což jsou mazáci z velkého mistráku. Z Egona i Josefa jsme měli zdravý respekt, ale zároveň jsme chtěli sprint dokončit co nejlépe. Taktika do závodu byla jasná: jet co nejrychleji a přitom se udržet na cestě,“ uvedl Patrik Rujbr s úsměvem na rtech.

V sobotu čekalo na posádky sedm erzet v délce 70 ostrých kilometrů. Na závod se posádka vyspala dobře a také počasí nezklamalo, neboť avizovaný déšť si bezpečně našel centrum soutěže. „Alespoň volba pneu byla pro nás naprosto jasná. První erzeta měla velmi rychlý a rovinatý spojovací úsek, na kterém jsme se zrovna necítili a soupeři nám zde trochu odskočili. Je pravdou, že letět v aleji na zařazený nejvyšší rychlostní stupeň v omezovači kolem statných stromů, to chce opravdu pevné žaludky. Tento moment nás paradoxně  správně nakopl a na každé další zkoušce jsme se snažili, co nejvíce ubrat z odstupu od soupeřů, což se nám dařilo,“ podělil se o dojmy z úvodu sprintu brněnský jezdec.

Patrik s Petrou pořádně zatopili pod plynovým kotlem a přestože na rychlíka Smékala neměli, zaznamenávali pěkné časy ve dvoukolkách. V první rundě erzet to byly hned dva druhé časy, čímž se posádka neposunula ve výsledcích a i nadále držela 4. místo v kategorii 2WD, ale Bryndovi a Petákovi začala dýchat na záda. „Zbývaly čtyři zkoušky a my se snažili udržet vysoké tempo. Po 4. RZ jsme předstihli Petra Bryndu i Josefa Petáka. Na posledních dvou erzetách jsme sice něco málo od Petáka dostali, ale na udržení druhého místa ve třídě 5 a stejného umístění ve skupině 2WD to stačilo. S výsledkem jsme velmi spokojeni a radost byla neskutečně velká,“ řekl Patrik. Rujbr s Řihákovou zajeli mimo jiné pět druhých nejrychlejších časů mezi dvoukolkami a pokud se podíváme na celkové výsledky z jednotlivých zkoušek, tak tady se pohybovali okolo 15. místa. Ve finále si brněnská posádka dojela pro již zmíněné druhé místa ve třídě i mezi dvoukolkami. Navíc patří posádce 12. místo v absolutní klasifikaci a v kapse hřeje i skalp Petáka a Bryndy. V průběžném hodnocení sprintové třídy 5 i dvoukolek drží Rujbr vedoucí příčku a korunovaci může definitivně stvrdit ve Vsetíně. „I když máme k titulům blízko, nic ještě není rozhodnuto. Věřím, že Petr Brynda ještě bude kousat. Ve Vsetíně nás čeká ještě boj. Chtěl bych tímto pozvat všechny naše příznivce a fanoušky rally k závěrečnému sprintu sezony,“ pozvala přátelé na vyvrcholení sezony Petra Řiháková.

 
Vytisknout

Diskuze: Stříbro z Jeseníků má pro Rujbra chuť zlata

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Pešl zazdil skvělé Jeseníky, Tydlačková je do třetice udolala

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud