Václav Pech jun. s Petrem Uhlem na Mini zvítězili v Rallye Šumava

Romana Hájková, 25. května 2014, 22:10 Google+

Pro Pecha s Uhlem je Rallye Šumava téměř domácí soutěží. Z Plzně je to do Klatov co by kamenem dohodil, a také proto se kolem rychlostních zkoušek sejde každoročně velké množství fanoušků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

 „Letos se mnozí z nich stali svědky našeho pořádného dramatu. Hned v první rychlostní zkoušce, kterou je velice populární Činovský okruh, jsem vyrobil jezdeckou chybu, která nás málem stála celou soutěž. V posledním kole při výjezdu z jednoho retardéru mně Miník z krajnice sklouzl do hlubokého příkopu. Jeli jsme v něm a bokem hrabali snad 200 metrů a už to vypadalo, že se vůbec nedostaneme ven a s Petrem z nás budou diváci. Nakonec se nám podařilo vyskočit zpět na silnici a mohli jsme pokračovat. Stálo nás to však drahocenné vteřiny a měli jsme co dohánět,“ líčí dramatický okamžik v samém začátku Václav Pech jun., který ale už v cíli páteční etapy měl náskok na nejbližšího pronásledovatele 18 vteřin.

Sobotní ráno se v okolí Vimperku, kde byly soustředěny rychlostní zkoušky II. etapy, spustil z nebe hustý déšť. „Zkusili jsme hned v první rychlostce zabrat a pokusit se navýšit náskok. To se sice podařilo, ale našeho největšího soupeře, rychle jedoucího Mirka Jakeše jsme museli neustále hlídat a nemohli si dovolit žádnou chybu. To vyžadovalo se plně soustředit na bezchybné projetí všech zbývajících rychlostních zkoušek. Nebylo to však úplně jednoduché v tak těžkých deštivých podmínkách, které panovaly. Navíc bylo složité zvolit v předstihu vhodné pneumatiky, a tak jsme v závěru soutěže zažili s Petrem několik horkých chvilek, když se naše Mini několikrát postavilo na vodu,“ popisuje Václav Pech jun. závěr vítězné Rallye Šumava a hned dodává svoji poklonu k divákům: „Na celé soutěži mě nejvíce potěšilo velké množství fanoušků, kteří se přišli na rallye podívat i v tak špatném počasí. Moc jim touto cestou děkuji, a mají můj obdiv, že i přes zimu a déšť vydrželi celou soutěž.“


Posádka EuroOil – invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel s vozem MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo projela cílem Rallye Šumava na prvním místě s náskokem 1 minuty 13,6 vteřiny. Svým čtvrtým šumavským triumfem vyrovnali počet vítězství legendárního Lea Pavlíka, který tento rekord držel od roku 1989. Pech s  Uhlem po třech odjetých soutěžích Mezinárodního mistrovství České republiky vedou absolutní pořadí, když si na své konto připsali třikrát plný bodový zisk. Dalším závodem bude 19. - 21.6. Rallye Hustopeče.

 
Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. s Petrem Uhlem na Mini zvítězili v Rallye Šumava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally šumava

Jak „Vlčákovi“ dvakrát uplavala první desítka…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud