Tomáš Pospíšilík se těší na domácí Barum Rally s Peugeotem

Radka Matthey, 26. srpna 2015, 19:30 Google+

Barum Czech Rally se už o nadcházejícím víkendu stane nejvýznamnější sportovní událostí v České republice. Účastní se jí i posádka týmu Peugeot Sport Česká republika.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Posádka týmu Peugeot Sport Česká republika, kterou tvoří junioři Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral, se o  nadcházejícím víkendu zapojí do bojů na Barum Czech Rally Zlín. Tato soutěž je považována za nejvýznamnější rallye v České republice a její sledovanost na poli motoristického sportu snese srovnání snad jedině s Velkou cenou České republiky v Brně při závodech Moto GP. Populární „Barumka“ je jednak soutěží zařazenou do Mistrovství České republiky v rallye, ale současně i do evropského mistrovství v  rallye pod názvem ERC. To společně přináší nebývalou konkurenci, s níž se porovnají i mladíci v týmu Peugeot Sport ČR. Nebudou přitom zdaleka jedinými závodními jezdci značky Peugeot, kteří ve Zlíně přejedou přes startovní rampu. Zastoupení zde budou mít i jezdci z Peugeot Rally Academy s vozy Peugeot 208 T16 a 208 R2. Na stejné automobily ale spoléhá i řada dalších soukromých jezdců a tedy vozů se lvem ve znaku uvidíme pěknou řádku.

Pro Tomáše Pospíšilíka a Lukáše Vyorala je Barum Rally také první soutěží v letošním roce, kde budou startovat podruhé v kariéře. Dosud se na všech rallye v ČR, jež letos absolvovali, seznamovali se záludnostmi a s charakterem trati, ale ve Zlíně poprvé okusí soutěž, kterou alespoň částečně znají z  loňského roku. Před rokem z toho bylo třetí místo ve třídě 6, což je výsledek, který by ani v letošní a hodně našlapané konkurenci nebyl vůbec špatný. Pomoci k dobrému výsledku by jim měl Peugeot 208 R2, který tým v uplynulých dnech nově postavil a na technicky nesmírně náročné tratě Barum Rally řádně otestoval. Mladíci se lvíčkem na hrudi své kombinézy tak budou mít ideální příležitost porovnat svůj výkon s domácí i evropskou konkurencí, již ve většině případů tvoří posádky, které mají v rallye mnohonásobně větší zkušenosti. To je ale právě to prostředí, kde může juniorská posádka růst a získávat ty správné zkušenosti a návyky.

Barum Czech Rally Zlín odstartuje v pátek 28. srpna 2015 v odpoledních hodinách slavnostním startem ve Zlíně, který s přicházející tmou ožije zvukem motorů soutěžních automobilů, kdy se přímo v centru města odehraje úvodní a divácky velmi oblíbená městská rychlostní zkouška, vedoucí ulicemi bývalého Baťova průmyslového areálu. Atmosféra nejen na této rychlostní zkoušce je doslova elektrizující, a tak přejme mladé posádce týmu Peugeot Sport Česká republika, aby tuto atmosféru a tlak ustála a dovezla svůj Peugeot 208 R2 do cíle Barum Czech Rally v neděli odpoledne s co nejlepším umístěním. 

Tomáš Pospíšilík, jezdec Peugeot Sport ČR: „Poslední dny jsme se věnovali hlavně dokončení stavby našeho nového vozu, který nám z Francie přišel v krabicích. Minulý týden jsme auto vyzkoušeli na funkčním testu a vše dopadlo dobře. Využili jsme také možnost oficiálního testování, kterou nám dali pořadatelé Barumky a najeli jsme další kilometry. Můžu říci, že po technické stránce jsme na start Barum Rally připraveni a auto funguje velmi dobře. Na zdejší soutěž se opravdu moc těším. Je to moje domácí rallye a jedna rychlostní zkouška se jede asi 300 metrů od domu, kde bydlím. Konečně pojedeme také v Česku na rallye, kterou již znám z loňského roku, a i když se některé rychlostní zkoušky jedou třeba v protisměru, tak přece jen mnohem lépe vím, do čeho jdeme. Během soutěže bych preferoval sucho, protože některé rychlostní zkoušky na Barumce hodně kloužou už za sucha a na vodě je to ještě o mnoho horší. Těším se zejména na úvodní rychlostní zkoušku ve Zlíně, kde je nádherná atmosféra, ale také třeba na RZ Slušovice, která mi vede skoro pod okny. Velký respekt mám z rychlostní zkoušky Pindula, která je asi nejnáročnější, ale i další rychlostní zkoušky Barumky jsou krásné a těžké.“

 

 

Vytisknout

Diskuze: Tomáš Pospíšilík se těší na domácí Barum Rally s Peugeotem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

Václav Pech jun. by rád obhájil své loňské vítězství na Barum Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud