Obhájit je vždycky těžší. Bronz z MČR je super, hodnotí sezonu Pešl

Marek Havran, 9. prosince 2017, 11:19 Google+

Obhájit je vždycky těžší, než uspět poprvé. Posádce JP Motorsport Teamu ve složení Jaroslav Pešl – Roman Pešek (Mitsubishi Lancer EVO IX) se to ovšem podařilo na výbornou. Po loňské životní sezoně, ve které Jaroslav Pešl skončil v MČR v rally třetí ve třídě 3 (produkční vozy), se mu to samé podařilo i v sezoně 2017. A takový výsledek samozřejmě ve stáji JP Motorsport Team berou pozitivně a tedy i celou sezonu hodnotí jako úspěšnou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sezona 2017 byla již třetí v pořadí, kterou Pešl s Peškem jeli v MČR v rally, tedy v tzv. „velkém mistráku“ (předtím jezdívali jednodenní rallysprinty, které ale ustoupily do pozadí a celá třída 3 se posunula do šampionátu dvoudenních závodu – do MČR.) Podobně jako loni se start do nového ročníku posádce JP Motorsport teamu moc nevyvedl.  Úvodní domácí podnik – Valašská rally, která se slavně vrátila do seriálu dvoudenních závodů MČR, vzbuzoval v celém týmu velké očekávání, ale přinesl nakonec zklamání. Hned ve druhé zkoušce zradila Pešla poloosa a bylo po závodě. V rámci pravidel supersérie odjetý druhý den to nezachránil, a tak se posádka musela dívat dopředu k lepším zítřkům. Ty naštěstí stejně jako v uplynulém roce ještě měly přijít. Šesté místo z druhého podniku sezony v Klatovech ještě nebylo podle představ, ale v Českém Krumlově už to bylo na bedně. Třetí místo ve třídě odstartovalo lepší část sezony. „Krumlov se nám celkem povedl a hlavně jsme si při naší třetí účasti konečny vyzkoušeli legendární Malonty, což byla velká zkušenost,“ přemítal v cíli Krumlova Jaroslav Pešl.

img-responsive

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Tam, kde se Pešlovi vždycky daří - tedy v Hustopečích - to tentokrát nevyšlo. Technická závada nepustila posádku v bojích mezi vinicemi dále, než do osmé erzety. Poté ale už přišla série tří výsledkově povedených závodů a pokaždé bedna ve třídě – Rally Bohemia třetí místo, Barum Czech Rally Zlín parádní druhé místo a bronz v závěrečném podniku na Rally Příbram. V kombinaci to dohromady dalo za vítězným Březíkem a druhým Kopáčkem parádní celkové třetí místo ve třídě 3, a tím pádem tedy obhajobu loňské pozice. „Obhájit je vždycky těžší, takže jsme určitě spokojeni. I když tam byla nějaká malá šance na celkové stříbro, za ten bronz jsme určitě rádi. Stále je potřeba přihlížet k tomu, že to je pořád teprve náš třetí rok ve velkém mistráku,“ připomněl Pešl, jenž kromě řízení devítkového Mitsubishi Lancer je i šéfem JP Motorsport teamu založeného v roce 2013.

img-responsive

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Na sklonku celého ročníku Mistrovství republiky v rally tak může Pešl hodnotit sezonu převážně pozitivně. „Byla to těžká a v bojích se soupeři ve třídě vyrovnaná sezona, kterou jsme zvládli se ctí. Auto vydrželo, poděkovat je potřeba všem mechanikům, kteří to na všech závodech odmakali. Důležitá byla také podpora všech našich sponzorů a partnerů, kterým touto cestou moc děkujeme. Díky patří také všem kolem týmu, kteří nám jakkoliv pomohli, když bylo třeba. A samozřejmě to samé platí o fanoušcích, kterým moc děkujeme za podporu. Hlavně pro ně máme stránky našeho týmu www.jpmotorsport.cz. Takže ještě jednou díky všem a potkáme se v sezoně 2018,“ těší se Jaroslav Pešl.

Vytisknout

Diskuze: Obhájit je vždycky těžší. Bronz z MČR je super, hodnotí sezonu Pešl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

M-Sport se domluvil na tovární podpoře ze strany Fordu USA

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud