Pecha s Uhlem čeká „domácí“ Šumava

RallyZone.cz, 19. dubna 2018, 20:53 Google+

O nadcházejícím víkendu odstartuje již 53.ročník nejstarší tuzemské automobilové soutěže Rallye Šumava Klatovy. Na startu se sejde nebývale silná konkurence v čele s dvěma továrními posádkami Škodovky, dále ruským „rychlíkem“ Alexeyem Lukyanukem a dalšími 18 vozy nejvyšší specifikace R5 a WRC. EuroOil-invelt team s posádkou Václav Pech jun. a Petr Uhel patří k jedním z favoritů a chtějí na domácí půdě uspět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Lucie Vondřičková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Společně vyhráli šumavskou rallye  již 4x a o pomyslné první místo co do počtu vítězství se dělí s Janem Kopeckým a legendárním Leo Pavlíkem. Malou zajímavostí je, že Leo Pavlík začínal soutěžáckou kariéru společně s Václavem Pechem seniorem na sedadle spolujezdce, který mu četl rozpis na přelomu 70-tých let 3 roky, než sám usedl za volant soutěžních speciálů.

"Na Šumavu se těšíme, je to pro nás každoročně srdcová záležitost, kdy víme, jaké ohromné množství fanoušků za námi právě sem, přijede. Atmosféra na startu tradiční první RZ, kterou je opět čínovský okruh je nezapomenutelná. Pokaždé, když tam stojím, vzpomenu si, jak jsem s dědou chodil právě ke startu okruhu koukat na tátu,“ popisuje Václav Pech jun. a dodává: „Rychlostní zkoušky víceméně známe a myslím, že letos pořadatelé složili těžkou soutěž. Bude hodně záležet na noční etapě, která je delší než jindy a po zimě na množství zbytků posypu. Podle toho budeme ještě v pátek před startem dolaďovat nastavení podvozku.“

V závěru loňské sezóny Pecha zastavily problémy s krční páteří a hrozila mu operace. Díky péči lékařů a fyzioterapeutů se dal dohromady. Bylo to těsně před předchozí Valašskou rallye, první soutěží letošního mistrovství. Tu absolvoval po dlouhé přestávce, kdy nemohl jezdit a ani se pořádně hýbat. Proto byl v cíli tolik nadšený z druhého místa za obhájcem titulu Janem Kopeckým. Nyní během třítýdenní pauzy společně s Petrem intenzivně pracovali na své kondici, kterou na náročné „Šumavě“ budou k dobrému výsledku určitě potřebovat.

53. Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 20.4. v 17.05 hodin na Klatovském náměstí. První posádka přijede do cíle v sobotu 21. 4. po absolvování tratě dlouhé 548km v 19.53hod. 

EuroOil-invelt team zve všechny fanoušky motosportu na šumavskou rallye.

Zdroj: Media Václava Pecha / PR

Vytisknout

Diskuze: Pecha s Uhlem čeká „domácí“ Šumava

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Mareš s Hlouškem se těší na Šumavu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud