Právě vychází třetí číslo časopisu Rally

Marek Šteigr, 16. dubna 2009, 10:01 Google+

V těchto dnech si na novinových stáncích můžete koupit další číslo jediného specializovaného rally časopisu u nás. Opět nebudete litovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rozmanité startovní pole tahákem Šumavy

Pozvánka Mogul Šumava Rallye Klatovy  a Historic Vltava Rallye 2009

Mapy a časový harmonogram dalšího dílu českého šampionátu.

Úspěšné spojení Mogul Šumava Rally Klatovy a Historic Vltava Rally bude pokračovat i v letošním roce. Ve dnech 17. - 19. dubna by se měla v okolí Klatov prohánět po tratích rychlostních zkoušek více než stovka soutěžních vozů.

 

Cetelem Valašská Rally - Valašsko v černém hávu

Skvělé jezdecké obsazení, proměnlivé počasí a s ním spojená pneumatiková ruleta, ale hlavně smutný konec úvodního podniku Mediasport MMČR v rally - taková je stručná charakteristika březnové Cetelem Valašské rally.

 

Jevgenij Novikov - Ruská hvězdička

Jablko nepadá daleko od stromu. Toto české přísloví se vyplnilo i v případě rodiny Novikovových. Otec Maxim našel v rallysportu zaslíbení, v jeho šlépějích nyní pokračuje i syn Jevgenij. podle anglické transkripce jmen svých dětí (Evgeny a Elizaveta) pojmenovat Maxim Novikov soutěžní tým E-Art, který se prezentoval i na trati Valašské rally. Jevgenij Novikov se letos objevuje na závodech mistrovství světa v juniorském týmu Citroën, takže témat na povídání bylo opravdu mnoho.

 

Vojta Štajf a Subaru Impreza - Nejlepší v republice

Již pět let je jméno Vojtěcha Štajfa spojeno se značkou Subaru. Od roku 2005 vystřídal jezdec, který se v domácích soutěžích pravidelně umísťuje v první pětici, tři evoluce vozu Subaru Impreza WRX STI s dosud tradiční karoserií sedan. Letošní sezona se značkou Subaru se ponese ve znamení velké změny. Vojtěch Štajf totiž přezbrojil na zbrusu novou Imprezu WRX STI s karoserií hatchback.

 

Milan Pantálek - Z kokpitu fiatu není návratu

V závěru loňské sezony se želechovický jezdec Milan Pantálek objevil za volantem Fiatu Punto Super 2000, italský vůz mu okamžitě učaroval. Proto ho v něm letos uvidíme v kompletním seriálu sprintrally, bonusem je účast na Valašské rally a Barum rally Zlín.

 

Škoda Fabia Super 2000 se představuje

Usednout do kokpitu závodního vozu a zažít pocit soutěžního jezdce je snem každého fanouška rallysportu. Vrcholným sportovním nářadím se od své lednové homologace stala také Škoda Fabia Super 2000, která se po debutu na Rally Monte Carlo představila i na úvodním podniku domácího šampionátu ve Valašském Meziříčí. Díky spolupráci s vedením Škody Motorsport vás v několika následujících číslech provedeme vývojem vozu a představíme důležité komponenty. Začneme ale trošku obecněji.

 

IRC - Rally Safari - Africká záležitost

Po roční přestávce se do seriálu IRC vrátila legendární Rally Safari. Do Keni však nikdo z pravidelných účastníků nezavítal a soutěž se stala záležitostí jezdců černého kontinentu. Zvítězil zkušený Carl Tundo s Lancerem Evo IX.

 

Kris Meeke - Colin by měl radost ...

Bývalý chráněnec Colina McRae září jako supernova. To, oč Kris Meeke marně usiloval několik let v juniorském šampionátu, se mu daří za volantem Peugeotu 207 S2000. Po slibném výkonu v Monte Carlu dominoval v Brazílii a okamžitě se zařadil k největším kandidátům na titul IRC.

 

Rally Monitor

Start Auto Rally Eger

 

Audi 200 Quattro - Luxusní expres

Přelomový rok 1987 přinesl mnoho překvapení. Jedním z největších bylo nasazení mohutného Audi 200 T Quattro, které dostalo přednost před osvědčenými modely skupiny A. Sporadické starty byly nečekaně úspěšné a německé značce vynesly triumf na Safari rally.

 

Rally Cypru - Další meta prolomena

Suverén posledních závodů světového šampionátu Sébastien Loeb pokořil další historickou metu. Vítězství v Kyperské rally bylo padesátým v jeho kariéře. Jezdec Citroënu si zároveň upevnil vedoucí pozici průběžné klasifikace. Za druhým Mikkem Hirvonenem s fordem skončil Petter Solberg startující s privátním Citroënem Xsara WRC.

 

Vodafone rally Portugal - Loeb triumfoval i počtvrté

Sebastien Loeb s Danielem Elenou pokračují ve vítězném tažení letošním světovým šampionátem. Přemožitele nenašli ani v zemi rallysportu zaslíbené - v Portugalsku. I na dalších místech se objevila známá jména - druhý skončil Mikko Hirvonen, třetí Daniel Sordo.

Portugalské střípky

Návrat Portugalské rally do světového kalendáře v roce 2007 odstartoval novou historii oblíbeného šotolinového závodu. Rychlostní zkoušky byly vytýčeny v regionu Algarve, s centrem v přímořském letovisku Faro. Předchozí kultovní místa Arganil, Sintra a Fafe však nikdy nebudou zapomenuta. Zkusme si je v krátkosti připomenout i v našem časopisu.

Vytisknout

Diskuze: Právě vychází třetí číslo časopisu Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav - Uhel, Petr

Václav Pecha jun. čeká domácí soutěž

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud