Ostberg mění pro Švédskou rally vůz

iM2, 22. ledna 2010, 12:03 Google+

Norský mladík, Mads Ostberg, se odhodlal k neobvyklému kroku. Pro rally ve Švédsku se rozhodl vyměnit Subaru Impreza S14 WRC za starší verzi S12B.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris

Atkinson, Chris | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Mads Ostberg se i na základě zkušeností z loňského roku rozhodl vyměnit na úvodní podnik WRC vůz, když využije Subaru Impreza S12B, tedy poslední sedat japonské značky používaný naposledy v sezoně 2007, namísto vozu Impreza S14, tedy vozu z roku 2008. Ostberg využívá služeb Subaru už od svého debutu v MS v roce 2006.

Důvod této výměny je v omezených možnostech nastavení novějšího speciálů na sněhu oproti většímu rozsahu nastavení staršího modelu. "Diferenciály, které byly homologovány pro vůz S14 tolik nesvědčí mému jízdnímu stylu na sněhu. Sice jsem zdědil několik diferenciálů po továrním týmu, ale předpisy mi nedovolují jejich vylepšení. To je důvod, proč jsem se rozhodl pro S12 B pro rally ve Švédsku. Vím, že se už v roce 2007 vedly debaty o konkurenceschopnosti toho vozu proti Citroënům nebo Fordům, dá se říct, že je to vlastně vůz z roku 2006, ale já mám model S12 B rád, proto jsem si ho vybral," objasnil svoji volbu Nor.

Během tohoto týdnu tým Adapta testoval na zasněžených tratích ve Švédsku, další testy jsou v plánu o víkendu 23. ledna, kdy se Mads zúčastní místního závodu v Norsku, kde bude moci poměřit svoje síly s dalším Norem z MS, Henningem Solbergem, který startuje s Fordem Focus WRC. "To je skvělé, budeme totiž moci porovnat výkony vozů i jedců," říká ke svému startu Mads.

Budoucnosti v letošním šampionátu však zatím není jasná. V případě dalších startů s WRC se dá očekávat návrat k modelu S14. V úvahu však přichází i starty v šampionátu SWRC s vozem S2000.

Vytisknout

Diskuze: Ostberg mění pro Švédskou rally vůz

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gardemeister, Toni

Toni Gardemeister odstoupil z Rally Monte Carlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud