Dva smutní muži M-Sportu: Novikov a Hänninen litují chyb

iM2, 20. ledna 2013, 19:04 Google+

VIDEA HAVAROVANÝCH VOZŮ; Do posledního dne soutěže vstupoval na 3. místě s náskokem 1,7 vteřiny na Daniho Sorda. Podle serveru wrc.com se stal hvězdou 3. etapy. Jenže na tajícím sněhu neudržel Evgeny Novikov Fiestu RS WRC na trati a havaroval.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Ve třetí zatáčce rychlostní zkoušky jsme se sklouzli mimo trať. Popis situace od ledových špionů neodpovídal přesně situaci, která na trati panovala. Podmínky se měnily tak rychle, že jsme neměli žádnou šanci nehodě zabránit. Trefili jsme zídku z kamenů a ulomili lévé zadní kolo," popisuje nehodu navigátorka Ilka Minor, s vozem se posádka snažila ještě nějakou dobu pokračovat, ale dojet do servisu nebylo možné.

"Je pravdou, že před nehodou jsme zajížděli opravdu dobré časy. Jenže na to už si teď nikdo nevzpomene. Historie se ptá jen na výsledky. Jsem zklamaný. Na druhou stranu jsme odjeli téměř celou soutěž a zaznamenali jsme několik dobrých výsledků. Měli bychom být v dobré pozici, pokud bychom se sem příští rok vrátili," říká Evgeny Novikov, který vyhrál RZ6 a RZ7 a v pátek ráno byl jasně nejrychlejším mužem na trati. 

Stejně dopadl i jeho kolega z M-Sportu, Juho Hänninen, který se stal vítězem RZ9: "Takto obtížné podmínky jsem ještě nikdy nezažil. Je třeba si ale přiznat, že spousta jiných jezdců dokázala tu zkoušku projet. Já ne. Měl jsem být trpělivější, teď jsem velmi zklamaný. Po prvních 15 kilometrech byla vyjetá stopa velmi úzká. V ten moment jsem neudržel auto. Když jste se dostali mimo vyjeté koleje, tak jste neměli praktický žádný grip.

To se mi bohužel povedlo. Docela tvrdě jsme trefili kámen. S autem by se možná ještě jet dalo, ale odjet dvě zbývající zkoušky, to by bylo velké riziko. Občas jsme ale zajeli dobrý čas, což bylo povzbuzující. Doufal jsem, že budu schopný zajíždět ještě lepší časy, ale musíme být realisty. Jel jsem poprvé s Fordem a poprvé s vozem WRC. Byla to těžká rally a až do té nehody jsem byl se svým výkonem spokojen. Nemyslím si, že bychom mohli jet o moc lépe a musím říci, že jsem se toho hodně naučil. Teď se soustředíme na to, abychom ve Švédsku zanechali dobrý dojem."

Vytisknout

Diskuze: Dva smutní muži M-Sportu: Novikov a Hänninen litují chyb

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Citroën odjíždí z Monte Carla jako vítěz, Loeb si "speciální" triumf užívá

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud