Značky se měly přiklonit k radikální změně! Čeká nás "jiná rally"?

iM2, 7. června 2014, 21:11 Google+

Zdá se, že finálový rozstřel je uzavřenou věcí. Na společném jednání v rámci Rally Sardegna měly týmy akceptovat radikální návrh Josta Capita z Volkswagenu, informuje o tom server rallye-magazin.de.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Monte Carlo

Rally Monte Carlo | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Jde o revoluční myšlenku: Na poslední zkoušce se střetne první s druhým o celkové vítězství. Šéf Volkswagenu, Jost Capito, už nad touto myšlenkou uvažuje roky s cílem co nejvíce zatraktivnit závěr soutěže pro televizní přenosy. Divákům doma u televizí by to mělo nabídnout větší vzrušení.

Na společném jednání toto téma výrobci účastnící se MS probírali a zdá se, že se přiklonily k návrhu VW. Mělo však dojít k vyjednání určité doby na rozmyšlenou, při které budou týmy na základě aktuálních soutěží zkoumat tuto možnost. 

Neodmyslitelná osoba WRC, Malcolm Wilson, vysvětluje: "Už tu nějakou dobu působím a pěkných pár nocí jsem už o tom, co podniknout, aby se MS zatraktivnilo, přemýšlel a na lepší nápad jsem nepřišel. Kdyby měl někdo návrh, při kterém by zůstalo zachováno DNA rallysportu a na konci soutěže nabízelo větší vzrušení, aníž by se dosavadní výsledky postavily na hlavu, rádi jej vyslechneme."

Vzpomínáte na těsné vítězství Grönholma na Novém Zélandu 2007, kdy Loeba po krásném souboji porazil o 0,3s? Takovéto duely skrz celou soutěž by měly být minulostí...

Dosavadní analýza měla ukázat, že by se zavedením shootoutu dosavadní výsledky beztak měnily jen marginálně. Zdá se tedy, že novince již nestojí nic v cestě. Proti tomuto návrhu se zatím nestaví ani promotér ani FIA. Poslední slovo má však rada FIA, která schvaluje pravidla. Rozhodnutí by mělo padnout v září.

Vytisknout

Diskuze: Značky se měly přiklonit k radikální změně! Čeká nás "jiná rally"?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Hänninen: Za nehodu může chyba při seznamovacích jízdách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud