Paddon zůstává u továrního týmu Hyundai i pro příští rok

iM2, 15. prosince 2014, 08:47 Google+

Novozélanďan Hayden Paddon zůstává u továrního týmu Hyundai i pro příští sezonu. V plánu má minimálně 9 soutěží s vozem i20 WRC. 27 letý pilot dal přednost nabídce Hyundai před nabídkou Citroënu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paddon, Hayden - Kennard, John

Paddon, Hayden - Kennard, John | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Jezdec se zúčastní seznamovacích jízd na Rally Monte Carlo, ale jeho první soutěží bude Rally Sweden, kde jel v minulosti jenom jednou (v roce 2012 se Škodou Fabia S2000). Hayden připouští, že první polovina sezony bude obtížná, protože se pojedou soutěže, se kterými nemá moc zkušeností.

"V první polovině roku 2015 budu pokračovat v učení, protože se pojedou soutěže, se kterými mám jen malé nebo vůbec žádné zkušenosti. Ovšem, až se vrátíme na soutěže, které už jsem letos jel, tak věřím, že můžeme být hodně konkurenceschopní. Pak na to začneme tlačit a pokusíme se bojovat o místa v TOP5," říká Hayden Paddon

"Máme před sezonou vysoká očekávání a už se těším na spolupráci s týmem a pomoc při vývoji Huyundai i20 WRC. Hodně jsem se toho letos naučil a během těch soutěží si s týmem vybudoval velmi dobrý vztah. Pro nás je jasná volba pokračovat ve vývoji a snaze o dosažení lepších výsledků v sezoně 2015.

Také potvrzení více soutěží je pro mě velmi důležité z hlediska mého jezdeckého vývoje," dodává Paddon. Jezdec pojede za druhý tým, Hyundai Motorsport N, za který bude také sbírat body. Vedle Thierryho Neuvilla (všech 13 soutěží) a Daniho Sorda (minimálně 10 soutěží) je tak třetím potvrzeným jezdcem korejské značky pro tuto sezonu.

Michel Nandan k angažmá dodává: "Hayden již prokázal, že je více než schopný bojovat s nejlepšími jezdci na světě. Jeho osobní vývoj byl patrný, když pravidelně snižoval svoji ztrátu na vedoucí piloty. Jsme moc rádi, že podpoříme další fázi jeho karíéry. Už se těším na to, co příští rok předvede. Přiští rok slibuje zajimavé okamžiky pro Hyundai Motorsport."

Vytisknout

Diskuze: Paddon zůstává u továrního týmu Hyundai i pro příští rok

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

RoC: Petter Solberg s Kristensenem vítězí mezi týmy, mezi jednotlivci…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud