Sébastien vs. Sébastien - souboj titánů

iM2, 19. ledna 2015, 13:50 Google+

Devítinásobný mistr světa proti dvojnásobnému mistru světa, Francouz proti Francouzovi, Sébastien proti Sébastienovi - to je hlavní lákadlo Rally Monte Carlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Sébastien Loeb a Daniel Elena se vrací do šampionátu, kde budou čelit především posádce Sébastien Ogier a Julien Ingrassia. Oba Sébastienové mají Rally Monte Carlo moc rádi - Loeb a Elena vyhráli sedmkrát, Ogier a Ingrassia dvakrát (jednou v IRC). Obě posádky jsou považovány za mistry jízdy v nestálých podmínkách.

"Už se těším, až se znovu potkáme. Určitě to bude pro všechny fanoušky napínavý a vzrušující souboj. Rally Monte Carlo je pro mě ideální vstup do nové sezony. Gap je moje rodiště a také jsem zde vyrůstal. To ví i moji fanoušci, kteří jsou pro mě velkou mentální výhodou. Podpora na Monte je opravdu skvělá, jezdec ji pocítí hlavně v servisním parku a také na přejezdech.


Vloni se na Monte Carlu radoval z vítězství Sébastien Ogier s VW Polo R WRC

Zdejší fanoušci mě podporují po celou dobu mé kariéry - i v dobách, kdy jsem jezdil na národní úrovni. Pochopitelně si myslím, že Sébastien bude konkurenceschopný, jako obvykle. Nepotřebuji si ale nic proti němu dokazovat. Podle mě se rychle dostane do tempa. Ale upřímně, já nejsem pod tlakem," říká úřadující 31 letý mistr světa. 

"Když mi Citroën nabídl odjet tuto soutěž, nemusel jsem dlouho váhat. První den testů jsem si trošku zvykal, ale pak už to šlo dobře. Ve WRC je zapotřebí zcela odlišný styl než jak se jezdí s cestovním vozem. Proto mi testování pomohlo, ale na Monte se dá jen těžko připravit. Nikdy se nedá odhadnout, jaké budou podmínky.


V roce 2013 zase vyhrál Sébastien Loeb s DS 3 WRC

Jako na každé rally se do toho pokusím dát maximum. Na tom se ani tentokrát nic měnit nebude a když budu schopný bojovat o vítězství, tak to bude skvělé. Rally už jsem ale nejel téměř rok [zřejmě myslel MS] a vítězství není prioritou," popsal před startem 40 letý rekordman WRC.

Vytisknout

Diskuze: Sébastien vs. Sébastien - souboj titánů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sainz, Carlos - Cruz, Lucas

Sainz chválí Peugeot: Udělali vše, co bylo třeba

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud