Neuville a Mikkelsen svým soubojem dávají vzpomenout na San Remo

iM2, 14. února 2015, 23:26 Google+

Thierry Neuville 1,5 sekundy před Andreasem Mikkelsenem, mohli jsme to už někdy vidět? Ano, na Rally San Remo jedoucím se v rámci IRC v roce 2011. Tehdy byl ale tento odstup v cíli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Podobný duel o vítězství jsme mohli vidět už na San Remu roku 2011, na tiskové konferenci po dnešním dnu Rally Sweden to připomněl Andreas Mikkelsen. "A kdo vyhrál?" smál se Thierry Neuville. "Ty jsi vyhrál, ale to bylo v Itálii," kontroval Andreas Mikkelsen. Tehdy Mikkelsen duel o vítězství prohrál o 1,5s, tedy o stejný rozdíl, který dělí oba závodníky i před posledním dnem soutěže ve Švédsku. 

Avšak ani odstup dalšího v pořadí, Sébastiena Ogiera, není velký - Francouz ztrácí na čelo 9,6s. "Všichni můžeme tuto rally vyhrát a všichni bychom si to zasloužili. Ale samozřejmě chci být na konci na čele a získat pro tým vítězství," říká Neuville, který si průběžné vedení přisvojil až nejrychlejším časem na poslední RZ dne.


Thierry Neuville s Hyundai i20 WRC překvapuje skvělým výkonem na sněhu

"Celý den jsem jel na limitu a vlastně dokonce za ním. Nicolas [Gilsoul] si toho všiml a přibrzdil mě. V několika pasážích, kde se nedá jet na plný plyn, jsem se o to stejně pokoušel a bylo nám přitom hodně teplo. Ale Nicolas má správný cit. Když to přeháním, tak mě přibrzdí. Kromě toho jsme správně volili pneumatiky, to se nám docela vyplatilo," pokračuje jednička továrního týmu Hyundai Shell WRT.

Nejenže se dnes Thierry dostal do vedení, ale také předvedl nový rekord na známém skoku „Colin's Crest“. Belgičan letěl 44 metrů! "Dnes ráno jsem jemně ubral, ale odpoledne jsem jednoduše zůstal na plynu. Přistání se podařilo docela dobře, ale v další zatáčce už jsem měl lehké potíže se udržet na trati. Pro zítřek mám nejlepší pozici, jedu za oběma hochy. Už od startovní linie budu útočit. Od té doby, co jsem u Hyundai, tak jsem se v autě ještě nikdy necítil tak dobře. Mám pocit, že teď s tímto autem můžu jet tak rychle jako s ostatními předtím."


Jeho kamarád ještě z dob IRC, Andras Mikkelsen, však chce své první vítězství ve WRC

Na jízdu na jistotu, získání druhého místa a slušného bodového přísunu pro tým to tedy nevypadá. To ví také týmový šéf, Michel Nandan, který svého svěřence zná. "Samozřejmě, že ho necháme bojovat o vítězství. Stejně by to od nás nechtěl slyšet, kdybychom mu to zakazovali." Šéf Volkswagenu, Jost Capito, před Neuvillem smeká: "Je jediným, kdo neudělal žádnou chybu. To se člověku tady ve Švédsku musí také poprvé povést." Na otázku, na koho by si vsadil, odpověděl Capito diplomaticky: "Hoši jsou si tak blízko. Vsadit na jednoho z těch tří je nemožné."

Vytisknout

Diskuze: Neuville a Mikkelsen svým soubojem dávají vzpomenout na San Remo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Protasov a Bertelli dostali podmíněnou dvouminutovou penalizaci

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud