Loeb mohl jet v Portugalsku, vrátí se znovu?

iM2, 30. dubna 2015, 15:19 Google+

Jeho start na Rally Monte Carlo se postaral o velkou publicitu pro značku DS. Teď se zdá, že bychom se mohli dočkat dalšího startu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už vloni se šéfovi týmu Citroën, Yvesi Mattonovi, povedlo to, v co už nikdo nedoufal. Počkal na vhodný moment a přemluvil Sébastiena Loeba k jednorázovému návratu do MS. Původně měl jet Sébastien Loeb na domácí Rally de France, jenže protože se na poslední chvíli změnil kalendář WTCC, tak absolvoval Rally Monte Carlo. 

Jeho start vzbudil enormní pozornost médií i diváků a přesto, že byl 15 měsíců mimo WRC, tak byl stále konkurenceschopný. V Monaku ale neustále opakoval, že "jde o jednorázovou záležitost." Jenže to by se mohlo ještě jednou změnit. Během příprav na Rally Portugal totiž promluvil šéf továrního týmu o možném startu Loeba nahlas.

"WTCC je pro Séba stále prioritou, Rally Portugal by ale s kalendářem WTCC nekolidovala. O zdejším startu jsme mluvili, ale ihned jsme jej zavrhli," prozradil Belgičan pro 'Motorsport aktuell', aniž by vysvětlil detaily. Logickým důvodem by mohl být nedostatek šotolinových testů, které by bylo možné před případným 170. startem Loeba ve WRC uskutečnit.


Zlanaří Citroën Loeba k dalšímu startu ve WRC?

Odmítnutí startu v Portugalsku však neznamená definitivní rozloučení se s kariérou v MS. Matton dodal, že se momentálně na žádném dalším startu nepracuje. Předposlední soutěž MS by ale mohla být dějištěm druhého návratu. WTCC má totiž tou dobou několikatýdenní pauzu a soutěž ve Španělsku tak sedí do Sébastienova kalendáře.

Francouz zde drží sérii 8 vítězství v řadě. Navíc by ze své pozdní startovní pozice mohl v pátek na šotolinových tratích profitovat. To by bylo jasnou výhodou oproti rivalovi Sébastienu Ogierovi. Ten by navíc touto dobou mohl mít již titul v kapse, proto by se mohl pustit do souboje s Loebem se vší vervou. Mladší z obou Francouzů vede v posledních třech společných soutěžích na vítězství 3:0...

Vytisknout

Diskuze: Loeb mohl jet v Portugalsku, vrátí se znovu?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Paddon, Hayden - Kennard, John

Hyundai vyvíjí speciál i20 R5

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud